ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Αυξάνονται οι εξαγωγές πετρελαίου παρά τις αμερικανικές κυρώσεις

15:33 - 25 Σεπ 2020 | Εμπορεύματα
Ιράν: Αυξάνονται οι εξαγωγές πετρελαίου παρά τις αμερικανικές κυρώσεις
Απότομη αύξηση κατέγραψαν το Σεπτέμβριο οι εξαγωγές πετρελαίου στο Ιράν, ως μια χείρα βοηθείας στην ισλαμική δημοκρατία, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται στην παρακολούθηση των δεξαμενόπλοιων.

Σημειώνεται πως οι εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, επιβάλλοντας κυρώσεις στους τομείς της ενέργειας και των τραπεζών το 2018.

Ωστόσο, τα δεδομένα από την TankerTrackers και δύο άλλες εταιρείες παρακολούθησης έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξάνονται.

«Οι εξαγωγές αυξάνονται τώρα. Βλέπουμε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο bpd σε αργό μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα », δήλωσε στο Reuters ο Samir Madani, συνιδρυτής της TankerTrackers. "Αυτά είναι επίπεδα που δεν έχουμε δει σε ενάμιση χρόνο."

Τα δεδομένα από την TankerTrackers, τα οποία παρακολουθούν αποστολές και αποθήκευση πετρελαίου, έδειξαν ότι σχεδόν οι μισές από τις ιρανικές εξαγωγές παραλήφθηκαν από ξένα πλοία μέσω μεταφοράς από πλοίο σε πλοίο, καθιστώντας δύσκολο τον προσδιορισμό των τελικών προορισμών.

Οι δύο άλλες εταιρείες, ζητώντας να μην κατονομαστούν, βλέπουν επίσης αύξηση τον Σεπτέμβριο, αν και όχι στον ίδιο βαθμό.

Ένας από αυτούς είπε ότι σημείωσε αύξηση τουλάχιστον 100.000 bpd τον Σεπτέμβριο - εξακολουθεί να είναι σημαντικός όγκος σε σύγκριση με ένα χαμηλό σημείο τον Μάιο, όταν οι εξαγωγές αργού Ιράν μειώθηκαν σε 100.000 σε 200.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) από 2,7 εκατομμύρια bpd τον Μάιο του 2018 .

Το υπουργείο πετρελαίου του Ιράν αρνήθηκε να προβεί σε σχολιασμό των πληροφοριών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.