ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σκαρφαλώνει» η τιμή του πετρελαίου-Μειώνονται τα αποθέματα, αυξάνεται η ζήτηση

15:18 - 22 Σεπ 2021 | Εμπορεύματα
«Σκαρφαλώνει» η τιμή του πετρελαίου-Μειώνονται τα αποθέματα, αυξάνεται η ζήτηση
Την ανηφόρα παίρνει η τιμή του πετρελαίου, που την Τετάρτη (22/9) κατέγραψε άνοδο άνω του 1%, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας.

Η άνοδος στην τιμή έρχεται την ώρα που τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ έπεσαν περισσότερο από το αναμενόμενο την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από δύο τυφώνες, ενώ η ζήτηση αυξάνεται.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ανέβηκε στο 1,04 δολάρια, ή 1,45%, σε 71,51 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση 35 σεντς σε σχέση με την Τρίτη (21/9).

Όσον αφορά την τιμή του μπρεντ, κέρδισε 44 σεντς σε σχέση με την Τρίτη ανεβαίνοντας στα 94, ή 1,3%, στα 75,30 δολάρια το βαρέλι.

Η αγορά φοβάται γενικότερη έλλειψη αποθεμάτων στον τομέα της ενέργειας, με την κρίση χρέους του κινέζικου κολοσσού Evergrande να προκαλεί ανησυχία.

«Το αργό υποστηρίζεται από την εβδομαδιαία έκθεση του API, η οποία σημείωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ», εξήγησε ο Ραβίντρα Ράο, αντιπρόεδρος εμπορευμάτων στην Kotak Securities.

Πηγές, επικαλούμενες τα στοιχεία της Τρίτης από το American Petroleum Institute, αναφέρουν ότι τα αποθέματα του αργού έπεσαν κατά 6,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, πολύ περισσότερο, δηλαδή, από το αναμενόμενο.

«Δεδομένης της ποικιλίας υποστηρικτικών παραγόντων στο χώρο της ενέργειας, ιδίως των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, οι πτώσεις των τιμών αυτή τη στιγμή είναι πιθανό να είναι βραχύβιες», εξήγησε ο Τζέφρι Χόλεϊ, αναλυτής της OANDA.

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι οι τιμές του φυσικού αερίου παγκοσμίως θα σπάσουν κάθε ρεκόρ τον φετινό χειμώνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:28 - 22 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.