ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ:Βγάζουν 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τα αποθέματα!

19:04 - 31 Μαρ 2022 | Εμπορεύματα
ΗΠΑ:Βγάζουν 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τα αποθέματα!
Μία πρωτόγνωρη απόφαση έλαβαν οι ΗΠΑ και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινώσουν την αποδέσμευση 1 εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου την ημέρα για τους επόμενους έξι μήνες από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου των ΗΠΑ!

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την απόφαση που αναμένεται να επισημοποιηθεί δια στόματος Τζο Μπάιντεν. Στόχος της απόφασης είναι να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.

«Μετά από διαβουλεύσεις με συμμάχους και εταίρους, ο πρόεδρος θα ανακοινώσει τη μεγαλύτερη αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαίου στην Ιστορία, διαθέτοντας ένα εκατομμύριο επιπλέον βαρέλια στην αγορά την ημέρα κατά μέσο όρο –κάθε μέρα– για τους επόμενους έξι μήνες», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Επιπλέον, η νομοθεσία περί αμυντικής παραγωγής θα εξουσιοδοτηθεί να υποστηρίζει την παραγωγή και την επεξεργασία ορυκτών και υλικών που χρησιμοποιούνται για συσσωρευτές μεγάλης χωρητικότητας - όπως λίθιο, νικέλιο, κοβάλτιο, γραφίτης και μαγγάνιο, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Το μέγεθος της απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου χαρακτηρίστηκε από τον Λευκό Οίκο ως άνευ προηγουμένου.

«Ο κόσμος δεν είχε ποτέ δει απελευθέρωση αποθεμάτων πετρελαίου με αυτό το ρυθμό 1 εκατομμυρίου ημερησίως για τέτοιο διάστημα. Αυτή η αποδέσμευση ρεκόρ θα προσφέρει μια ιστορική ποσότητα προσφοράς που θα χρησιμεύσει ως γέφυρα μέχρι το τέλος του έτους, όταν η εγχώρια παραγωγή θα αυξηθεί».

Το υπουργείο Ενέργειας θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την απελευθέρωση για να ανανεώσει το Στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου (SPR) για τα επόμενα χρόνια, συμπλήρωσε η αμερικανική προεδρία.

Και μόνο η διαρροή της είδησης, πάντως, έριξε σημαντικά την τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη (31/3).

«Απελπισμένοι καιροί, απαιτούν ξεκάθαρα απελπισμένα μέτρα και ξεκάθαρα η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου δικαιολογεί αυτή την κίνηση για να καλύψει τις προμήθειες έκτακτης ανάγκης της χώρας», δήλωσε η Σουζάνα Στρίτερ, ανώτερη αναλυτής επενδύσεων και αγορών στο Hargreaves Lansdown.

«Μια απελευθέρωση ενός εκατομμυρίου βαρελιών πετρελαίου είναι στα χαρτιά για τους επόμενους έξι μήνες, σημάδι ότι δεν αναμένεται να υπάρξει γρήγορη επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, η οποία έχει συμπιέσει τις προμήθειες πετρελαίου», συμπλήρωσε.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν ότι η κίνηση θα βοηθήσει την αγορά πετρελαίου να επανεξισορροπήσει το 2022, αλλά δεν αποτελεί μόνιμη λύση.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:10 - 31 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.