ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OPEC+: «Ναι» σε μεγαλύτερες αυξήσεις στην παραγωγή πετρελαίου

17:20 - 02 Ιουν 2022 | Εμπορεύματα
OPEC+: «Ναι» σε μεγαλύτερες αυξήσεις στην παραγωγή πετρελαίου
Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και οι σύμμαχοί του (OPEC+) αποφάσισαν τελικά να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 50%, κάνοντας πίσω στις πολύμηνες πιέσεις από τους μεγάλους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, με σκοπό την ανακούφιση από τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης (2/6) ο OPEC+ συμφώνησε ότι το καρτέλ θα πρέπει να προσθέσει 648.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα στην αγορά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, από 432.000 βαρέλια την ημέρα τους τελευταίους μήνες, είπαν στο Reuters εκπρόσωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις ήταν ιδιωτικές.

Η αύξηση θα κατανεμηθεί αναλογικά μεταξύ των μελών με τον συνήθη τρόπο, διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι.

Οι χώρες που δεν μπόρεσαν να αυξήσουν την παραγωγή, όπως η Αγκόλα, η Νιγηρία και πιο πρόσφατα η Ρωσία, θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν υψηλότερη ποσόστωση.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι πραγματικές αυξήσεις της προσφοράς είναι μικρότερες από τον επίσημο αριθμό, όπως συμβαίνει συχνά τους τελευταίους μήνες.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το πετρέλαιο αντιστάθμισε τις ισχυρές απώλειες στη Νέα Υόρκη, με μικρότερη πτώση της τάξεως του 0,9% στα 114,26 δολάρια το βαρέλι στις 9:23 π.μ. τοπική ώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.