ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

LNG: «Sold out» μέχρι το 2026 τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια

11:18 - 23 Νοε 2022 | Εμπορεύματα
LNG: «Sold out» μέχρι το 2026 τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια
Ο ανταγωνισμός στην αγορά LNG αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά την επόμενη τριετία, τονίζει η Ιαπωνία, λόγω έλλειψης επενδύσεων στον τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Εμπορίου της Ιαπωνίας, όλα τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια για LNG με ημερομηνία εκκίνησης πριν το 2026 είναι πλέον «sold out».

Όπως τονίζει το Bloomberg, αυτά τα συμβόλαια είναι σημαντικά για τους αγοραστές, καθώς παρέχουν σταθερότητα αναφορικά με τις τιμές και την παροχή ενέργειας.

Μεταξύ άλλων, στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι δεν αναμένεται αύξηση της προσφοράς φορτίων LNG πριν από το 2026, τη στιγμή που η Ευρώπη προσπαθεί να ξεφύγει από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες και να τους αντικαταστήσει με υγροποιημένο φυσικό αέριο. 

Στο επίκεντρο η Ιαπωνία 

Σύμφωνα με το International Group of Liquefied Natural Gas Importers, περίπου το 30% των περσινών παραδόσεων LNG έγιναν μέσω της αγοράς spot.

Η Ιαπωνία, αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη εισαγωγέα LNG φέτος, με το υγροποιημένο φυσικό αέριο να αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για την ηλεκτροπαραγωγή στη χώρα φέτος.

Μάλιστα, αξίζει να τονισθεί ότι η Ιαπωνία έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την προστασία της ενεργειακής της ασφάλειας, αγοράζοντας φυσικό αέριο από τις αγορές spot σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των εγχώριων εταιρειών ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.