ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman Sachs μειώνει τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο

20:50 - 19 Μαρ 2023 | Εμπορεύματα
Η Goldman Sachs μειώνει τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο
Η Goldman Sachs, μία από τις πιο αισιόδοξες τράπεζες όσον αφορά τις προοπτικές της για την τιμή του πετρελαίου, μείωσε τις προβλέψεις της, καθώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα και το ενδεχόμενο ύφεσης υπολογίζονται πλέον σε μεγαλύτερο βαθμό από μια αύξηση της ζήτησης από την Κίνα.

Οι αναλυτές της τράπεζας βλέπουν τώρα το Brent να φτάνει τα 94 δολάρια το βαρέλι για το επόμενο 12μηνο και τα 97 δολάρια το βαρέλι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, έναντι 100 δολαρίων το βαρέλι προηγουμένως, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει παρά την έκρηξη της ζήτησης από την Κίνα, δεδομένης της τραπεζικής πίεσης, των φόβων για ύφεση και της εξόδου των επενδυτικών ροών», ανέφερε η τράπεζα σε σημείωμά της στις 18 Μαρτίου. «Ιστορικά, μετά από τέτοια γεγονότα, η τοποθέτηση και οι τιμές ανακάμπτουν μόνο σταδιακά», πρόσθεσε.

Η αναταραχή στην Credit Suisse Group AG προκάλεσε πανικό σε όλες τις αγορές αυτή την εβδομάδα. Το πετρέλαιο κατρακύλησε σε χαμηλό 15 μηνών, με το Brent να σημειώνει πτώση 12%, φθάνοντας κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι. 

Μετά την πτώση των τιμών, η τράπεζα αναμένει τώρα ότι οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ θα αυξήσουν την παραγωγή μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2024, έναντι του δεύτερου εξαμήνου του 2023 που είχε εκτιμήσει η Goldman πριν από την πτώση των τιμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.