ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tiffany: Εγκρίνει η Κομισιόν την εξαγορά από τη Louis Vuitton

17:08 - 27 Οκτ 2020 | Επιχειρήσεις
Tiffany: Εγκρίνει η Κομισιόν την εξαγορά από τη Louis Vuitton
Την έγκριση της στην Tiffany & Co. έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την υλοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας από τη γαλλική LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton («LVMH»).

Σημειώνεται πως Tiffany και LVMH παράγουν και πωλούν προϊόντα πολυτελείας σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά οι δραστηριότητές τους επικαλύπτονται κυρίως στον τομέα των κοσμημάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη συγχώνευση δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, λόγω των μέτριου μεγέθους των μεριδίων αγοράς που θα έχει η ενοποιημένη οντότητα, της παρουσίας σημαντικού αριθμού τρίτων προμηθευτών και της πρόσφατης εισόδου πολλών νέων ανταγωνιστών.

Πααράλληλα, η Επιτροπή έκρινε επίσης ότι οι κάθετοι δεσμοί μεταξύ των δραστηριοτήτων της LVMH και της Tiffany δεν είναι πιθανό να περιορίσουν τον ανταγωνισμό, δεδομένης της περιορισμένης ικανότητας και των περιορισμένων κινήτρων για επιδείνωση των εμπορικών όρων που παραχωρούνται στους ανταγωνιστές λιανεμπόρους για τα προϊόντα της Tiffany και τα άλλα προϊόντα της LVMH.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της συνήθους διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 27 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.