ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vanguard: Ο επενδυτικός κολοσσός δίνει μπόνους εμβολιασμού 1.000$

19:15 - 09 Αυγ 2021 | Επιχειρήσεις
Vanguard: Ο επενδυτικός κολοσσός δίνει μπόνους εμβολιασμού 1.000$
Η Vanguard, μία από τις κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων στον κόσμο, θα πληρώσει τους εργαζομένους της στην Αμερική 1.000 δολάρια εάν εμβολιαστούν.

Το προσωπικό πρέπει να αποδείξει ότι έχει κάνει το εμβόλιο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ το μπόνους ισχύει και για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Το μέτρο είναι μια από τις διαφορετικές προσεγγίσεις που ακολουθούν οι αμερικανικές εταιρείες για τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού αυξάνεται σε όλη τη χώρα.

Κάποιοι όπως η Microsoft και η Google επιβάλλουν να εμβολιαστεί όλο το προσωπικό.

Άλλοι όπως η Walmart και η Uber ζήτησαν από τη διοίκηση και όχι από το προσωπικό της πρώτης γραμμής να κάνουν το εμβόλιο, ενώ εταιρείες όπως η Amazon και η Apple δεν έχουν καμία σχετική πολιτική.

Η Vanguard, η οποία έχει περίπου 16.500 Αμερικανούς εργαζόμενους, είπε ότι τα εμβόλια ήταν ο «καλύτερος τρόπος» για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid και ότι ενθάρρυνε έντονα το προσωπικό να εμβολιαστεί.

"Ως εκ τούτου, προσφέρουμε κίνητρο εμβολίου για το πλήρωμα [προσωπικό] που παρέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid-19", δήλωσε εκπρόσωπος.

"Το κίνητρο αναγνωρίζει το πλήρωμα που έχει αφιερώσει χρόνο για να προστατεύσει τον εαυτό του, ο ένας τον άλλον, και τις κοινότητές μας με το να είναι εμβολιασμένος.”

Η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με την Blackrock, έναν άλλο μεγάλο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ, η οποία απαγόρευσε στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους της να εισέρχονται στα αμερικανικά γραφεία της από τον Ιούλιο.

Οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή βλέπουν μια μεγάλη αύξηση των νέων λοιμώξεων Covid, με πρωτόγνωρο μέσο όρο των καθημερινών κρουσμάτων εδώ και μήνες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται ξανά σε εσωτερικούς χώρους, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους. Και η Νέα Υόρκη είπε ότι οι πελάτες και το προσωπικό των εστιατορίων, των γυμναστηρίων και άλλων εσωτερικών επιχειρήσεων θα πρέπει να εμβολιαστούν για να χρησιμοποιήσουν τέτοιες υπηρεσίες από τον Σεπτέμβριο.

Τα μέτρα έρχονται καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν επιβραδυνθεί σε πολλά μέρη των ΗΠΑ, ασκώντας πίεση στις επιχειρήσεις και τις πολιτείες να δράσουν.

Αλλά ορισμένα συνδικάτα έχουν αντίρρηση σχετικά με τις εντολές εμβολιασμού, λέγοντας ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτήν την εβδομάδα, η Διεθνής Ένωση Ηνωμένων Εργαζομένων Τροφίμων και Εμπορίου επέκρινε την Tyson Foods, έναν από τους μεγαλύτερους μεταποιητές κρέατος των ΗΠΑ, για την επιβολή εντολής καθώς τα εμβόλια εξακολουθούν να έχουν μόνο έκτακτη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Marc Perrone είπε ότι το σωματείο θα συναντηθεί με την εταιρεία τις επόμενες εβδομάδες για να "διασφαλίσει ότι τα δικαιώματα αυτών των εργαζομένων προστατεύονται και ότι αυτή η πολιτική εφαρμόζεται δίκαια".

«Δεν μπορείτε απλά να πείτε: «Αποδεχτείτε την εντολή ή φύγετε», είπε ο Perrone στους New York Times τη Δευτέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.