ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

American Airlines: Περιμένει περισσότερα έσοδα το β' τρίμηνο

15:15 - 03 Ιουν 2022 | Επιχειρήσεις
American Airlines: Περιμένει περισσότερα έσοδα το β' τρίμηνο
Περισσότερα έσοδα από ό,τι είχε εκτιμήσει αρχικά περιμένει να έχει το β’ τρίμηνο του 2022 η American Airlines, επικαλούμενη την ώθηση από την αυξημένη ζήτηση για ταξίδια.

Οι αεροπορικές εταιρείες τους τελευταίους μήνες απολάμβαναν μια αύξηση στις κρατήσεις, καθώς οι χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς για τον COVID-19, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να ταξιδέψουν έπειτα από δύο χρόνια απομόνωσης.

Η American Airlines δήλωσε ότι αναμένει τώρα τα έσοδα για το τρίμηνο να αυξηθούν μεταξύ 11% και 13% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή της για αύξηση 6% έως 8%.

Ωστόσο, η εταιρεία προειδοποίησε ότι το κόστος των καυσίμων θα αυξηθεί κατά την περίοδο, αυξάνοντας τις προσδοκίες της για τις μέσες δαπάνες καυσίμων σε μεταξύ 3,92 και 3,97 δολάρια ανά γαλόνι, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 3,59 έως 3,64 δολάρια ανά γαλόνι.

Τα καύσιμα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόστος του κλάδου μετά τη μισθοδοσία, αλλά οι μεγάλες μεταφορές στις ΗΠΑ δεν αντισταθμίζουν τις ασταθείς τιμές του πετρελαίου όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

Η American Airlines δήλωσε επίσης ότι αναμένει η χωρητικότητα το δεύτερο τρίμηνο να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της προηγούμενης πρόβλεψης.

Πάντως, είναι πεπεισμένη ότι τα υψηλότερα έσοδα θα αντισταθμίσουν την αύξηση του κόστους που προκαλείται από τις πιο απότομες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, σημείωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:19 - 03 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.