ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SAS: Σε απεργία οι πιλότοι μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων

16:31 - 04 Ιουλ 2022 | Επιχειρήσεις
SAS: Σε απεργία οι πιλότοι μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων
Το κύριο συνδικάτο των πιλότων της αεροπορικής εταιρείας SAS, αποφάσισε να κατέβει σε απεργία μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς, ανακοίνωσε σήμερα (4/7) ο επικεφαλής της σκανδιναβικής αεροπορικής εταιρείας.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τη διεύθυνση της εταιρείας, η κινητοποίηση θα μεταφραστεί στην ακύρωση του 50% των πτήσεων της, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται 30.000 επιβάτες κάθε ημέρα, αναφέρει η SAS σε ανακοίνωσή της.

«Οι πιλότοι αποφάσισαν να απεργήσουν», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της SAS, Άνκο φαν ντερ Βερφ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων καταγγέλλοντας μια «κουλτούρα της απεργίας» τη στιγμή που η εταιρεία «αναζητεί επενδυτές» για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματά της.

Περισσότεροι από 900 πιλότοι με έδρα στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία είχαν καταθέσει στις 9 Ιουνίου προειδοποίηση για απεργία επ' αόριστόν καταγγέλλοντας τις μισθολογικές θυσίες που απαιτήθηκαν από τη διεύθυνση και ήταν, σύμφωνα με τους ίδιους, της τάξης του 30% επί των εισοδημάτων τους.

Η απειλή ήταν αρχικά να αρχίσει η απεργία στις 29 Ιουνίου. Όμως οι διαπραγματεύσεις παρατάθηκαν δύο φορές μέχρι και σήμερα με την ελπίδα επίτευξης μιας συμφωνίας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.