ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alibaba: «Άλμα» 6% για τη μετοχή

11:16 - 26 Ιουλ 2022 | Επιχειρήσεις
Alibaba: «Άλμα» 6% για τη μετοχή
«Άλμα» 6% έκανε η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωσή του τεχνολογικού κολοσσού πως θα κάνει αίτηση για διπλή κύρια εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ, προτού επιστρέψει μέρος των κερδών της.

Οι μετοχές της Alibaba διαπραγματεύονται ήδη στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ, αλλά η ένταξη στο Χονγκ Κονγκ είναι δευτερεύουσα. Η διαδικασία για κύρια εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του 2022, ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

«Αυτή είναι μια τεράστια κίνηση για την Alibaba, δεδομένου ότι είναι η μεγαλύτερη δευτερεύουσα εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο Ουίλερ Τσεν, αναλυτής της Forsyth Barr Asia Ltd. Η συμπερίληψη στο Stock Connect «μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο διαφοροποιημένη βάση επενδυτών για την Alibaba και επιτρέπει στους επενδυτές της ηπειρωτικής χώρας να έχουν άμεση επενδυτική πρόσβαση στην Alibaba».

Η Alibaba έχει χάσει περίπου τα δύο τρίτα της αξίας της από το peak της το 2020. Ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών της στο Χονγκ Κονγκ ήταν περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Alibaba Group Holding Ltd. απομάκρυνε όλα τα στελέχη της θυγατρικής της Ant Group Co.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.