ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shell: Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη θα διαρκέσει πολλά χρόνια

12:24 - 29 Αυγ 2022 | Επιχειρήσεις
Shell: Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη θα διαρκέσει πολλά χρόνια
Η ταχεία επίλυση της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη αποτελεί μια «φαντασία» και η περιοχή μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις για την κάλυψη της ζήτησης για αρκετούς επόμενους χειμώνες, δήλωσε σήμερα (29/8) ο CEO του ενεργειακού κολοσσού, Shell.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπεν βαν Μπέρντεν, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Νορβηγία, υπογράμμισε πως η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίζει πολλούς χειμώνες ακόμα με έλλειψη αερίου λόγω των διακοπών στην παροχή της Ρωσίας.

«Δεν νομίζω ότι αυτή η κρίση θα περιοριστεί σε έναν μόνο χειμώνα», τόνισε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι «μπορεί κάλλιστα να έχουμε αρκετούς χειμώνες όπου πρέπει να βρούμε με κάποιο τρόπο λύσεις μέσω της εξοικονόμησης, μέσω του δελτίου και μέσω μιας πολύ γρήγορης δημιουργίας εναλλακτικών λύσεων που μπορεί να έχουμε, όπως εναλλακτικές εισαγωγές αερίου και (ελπίζουμε) εναλλακτικές πηγές ενέργειας». 

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «αν δεν υπήρχε καθόλου ρωσικό φυσικό αέριο… η ζωή θα ήταν πολύ δύσκολη», ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει υπό πίεση –τόσο όσον αφορά στη βιομηχανική ανάπτυξη όσο και στην πολιτική ενότητα– καθώς θα λάβει μέτρα για να σταματήσει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου έως το 2027.

«Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι όταν πρόκειται για αυτό», είπε. «Το ότι αυτή η ενεργειακή κρίση θα είναι κάπως εύκολη ή θα τελειώσει είναι μια φαντασίωση που πρέπει να αφήσουμε στην άκρη», κατέληξε ο CEO της Shell. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.