ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Αντιμέτωπη με έλλειμμα 8 δισ. δολαρίων το 2024

12:00 - 11 Οκτ 2022 | Επιχειρήσεις
Credit Suisse: Αντιμέτωπη με έλλειμμα 8 δισ. δολαρίων το 2024
Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της Goldman Sachs για την ελβετική τράπεζα Credit Suisse, αφού ως επακόλουθο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός ελλείμματος κοντά στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2024.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs, με επικεφαλής τον Chrus Hallam, εκτιμούν ότι θα υπάρξει τρύπα τουλάχιστον 4 δισ. ελβετικών φράγκων και αναφέρουν ότι θα ήταν "συνετή" μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δεδομένης της ανάγκης αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της τράπεζας σε μια περίοδο "ελάχιστης" δημιουργίας κεφαλαίων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Credit Suisse συνεχίζει να αντιμετωπίζει διαρθρωτικές προκλήσεις", επισημαίνουν οι αναλυτές, διατηρώντας τη σύσταση της "πώλησης" για τη μετοχή.

Οι εικασίες σχετικά με την υγεία της ελβετικής τράπεζας - τα επίπεδα κεφαλαίου και τη ρευστότητα - έχουν κλονίσει τις μετοχές της φέτος, οδηγώντας σε εκκλήσεις ορισμένων αναλυτών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο διευθύνων σύμβουλος, Ulrich Koerner, αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερώς τη δεύτερη αναθεώρηση της στρατηγικής της τράπεζας μέσα σε ένα χρόνο στις 27 Οκτωβρίου, η οποία θεωρείται ευρέως ως μια κρίσιμη ευκαιρία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην τράπεζα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκτιμήσεις αναλύτριας της Jefferies, της Flora Bocahut, η οποία ανέφερε ότι η Credit Suisse χρειάζεται να συγκεντρώσει περίπου 9 δισ. ελβετικά φράγκα σε κεφάλαιο τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια. Η Bocahut αναμένει ότι η Credit Suisse θα δώσει προτεραιότητα στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Άλλωστε η τράπεζα με σχετική της ανακοίνωση την Παρασκευή 7/10 αναφέρει ότι προχωρά σε ανάλογες κινήσεις προκειμένου να ενισχύσει την ρευστότητά της, πουλώντας για παράδειγμα το Savoy Hotel, ενώ σχεδιάζει και άλλες κινήσεις, προκειμένου να επαναγοράσει χρέος ύψους 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 11 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.