ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tesla: Σε χαμηλό 5μήνου οι παραδόσεις αυτοκινήτων το Δεκέμβριο

14:17 - 05 Ιαν 2023 | Επιχειρήσεις
Tesla: Σε χαμηλό 5μήνου οι παραδόσεις αυτοκινήτων το Δεκέμβριο
Η Tesla παρέδωσε 55,796 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που κατασκευάστηκαν στην Κίνα, μέσα στο Δεκέμβριο, νούμερο που είναι το μικρότερο μέσα στους τελευταίους 5 μήνες, σύμφωνα με τα δεδομένα από την Κινέζικη Υπηρεσία Επιβατικών Αυτοκινήτων (CPCA), όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη (5/1).

Το παραπάνω νούμερο, συνιστά πτώση ύψους 44% από το Νοέμβριο και 21% σε σχέση με πέρσι, από τη στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε την παραγωγή και τις τιμές, για να αντιμετωπίσει την αύξηση των αποθεμάτων, εν μέσω της εξασθένησης της ζήτησης.

Eπιπλέον το νούμερο αυτό σηματοδοτεί τις λιγότερες μηνιαίες παραδόσεις από τον Ιούλιο, από τότε δηλαδή που η κύρια παραγωγή της Tesla στο εργοστάσιο στη Σανγκάι είχε διακοπεί, λόγω μιας αναβάθμισης στην παραγωγική της μονάδα.

Για ολόκληρο το 2021, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε οχήματα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο στη Σανγκάη κατά 50% πάνω, συγκριτικά με το 2021, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της CPCA.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι παραγγελίες της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 40% την προηγούμενη χρονιά, κάτω δηλαδή από το στόχο του CEO της Έλον Μασκ για 50%.

Η Tesla μάλιστα είχε διακόψει την παραγωγή της στη μονάδα της Σανγκάη, που είναι και η πιο παραγωγική της, από τις 24 Δεκεμβρίου, έως και τις 2 Ιανουαρίου, ως μέρος της προσπάθειάς της να μειώσει την παραγωγή, επισημαίνει το Reuters.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.