ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η BlackRock ανέλαβε την πώληση $114 δισ. των Signature Bank-SVB

16:51 - 06 Απρ 2023 | Επιχειρήσεις
Η BlackRock ανέλαβε την πώληση $114 δισ. των Signature Bank-SVB
Στη διεκπεραίωση της πώλησης τίτλων ύψους 114 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν στη διάθεσή τους οι πλέον χρεοκοπημένες τράπεζες Silicon Valley Bank και Signature Bank, θα βοηθήσει η BlackRock Inc.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η BlackRock θα πραγματοποιήσει πωλήσεις 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τίτλους από τη Signature Bank και 87 δισεκατομμύρια δολάρια από SVB.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC), τα assets αφορούν τίτλους διασφαλισμένους με υποθήκες με την εγγύηση κυβερνητικών υπηρεσιών, εξασφαλισμένα ενυπόθηκα ομόλογα και εμπορικούς ενυπόθηκους τίτλους.

Οι πωλήσεις «θα είναι σταδιακές και ομαλές και θα έχουν ως στόχο να ελαχιστοποιήσουν το ενδεχόμενο οποιουδήποτε δυσμενούς αντίκτυπου στη λειτουργία της αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη τις καθημερινές συνθήκες ρευστότητας και των διαπραγματεύσεων».

Υπενθυμίζεται ότι η Signature Bank και η SVB ήταν μεταξύ των τριών μεγάλων αμερικανικών τραπεζών που κατέρρευσαν τον περασμένο μήνα υπό το βάρος των αναλήψεων καταθέσεων. Η First Citizens BancShares Inc. συμφώνησε να αγοράσει την SVB, η οποία διαλύθηκε μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες. 

Η FDIC διορίστηκε διαχειριστής για τις τράπεζες τον περασμένο μήνα. Τις καταθέσεις της Signature και ορισμένα από τα δάνειά της ανέλαβε η Flagstar Bank της New York Community Bancorp, ενώ η First Citizens απέκτησε τις καταθέσεις της SVB από την FDIC

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.