ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Άντλησε $6 δισ. από Αμερικανούς επενδυτές για έκδοση ομολόγου

15:26 - 15 Οκτ 2020 | Ομόλογα
Κίνα: Άντλησε $6 δισ. από Αμερικανούς επενδυτές για έκδοση ομολόγου
Λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, η Κίνα άντλησε $6 δισ. με μία έκδοση ομολόγου στο αμερικανικό νόμισμα, η οποία διατέθηκε για πρώτη φορά σε Αμερικανούς επενδυτές.

Σύμφωνα το Reuters, η έκδοση αυτή είναι η πέμπτη που έχει γίνει σε ξένο νόμισμα από το 2017, όταν η Κίνα καθιέρωσε ένα πρόγραμμα πωλήσεων ομολόγων στο εξωτερικό, ενώ, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, προσέλκυσε προσφορές ύψους $27,2 δισ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Κίνα έχει εκδώσει τέσσερα ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το δολάριο και ένα με νόμισμα το ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.

Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που η Κίνα διέθεσε ομόλογα σε επενδυτές στις ΗΠΑ. Η αυξημένη ένταση μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου δεν απέτρεψε τους Αμερικανούς επενδυτές να συμμετάσχουν στην έκδοση, σύμφωνα με πηγή που έχει άμεση γνώση του θέματος.

"Δεν είδαμε τη γεωπολιτική κατάσταση να αποθαρρύνει τον κόσμο", είπε η πηγή. Η έκδοση ολοκληρώθηκε την Τετάρτη και ενώ η αντιπαράθεση μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου δεν έδειχνε σημάδια εκτόνωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.