ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Υποχωρούν οι αποδόσεις ομολόγων λόγω επιβράδυνσης επιχειρηματικής δραστηριότητας

15:07 - 23 Οκτ 2020 | Ομόλογα
Ευρωζώνη: Υποχωρούν οι αποδόσεις ομολόγων λόγω επιβράδυνσης επιχειρηματικής δραστηριότητας
Χαμηλότερα κινούνται την Παρασκευή οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης μετά τα στοιχεία που έδειξαν το μέγεθος του αντίκτυπου του δεύτερου κύματος της πανδημίας στον επιχειρηματικό κλάδο σε Γαλλία και Γερμανία.

Ειδικότερα, η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία, όπου τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τον δείκτη PMI.

Παράλληλα, ο γερμανικός δείκτης PMI έδειξε μεγάλη ανάκαμψη του κλάδου μεταποίησης, με τον κλάδο των υπηρεσίων ωστόσο να συρρικνώνεται.

"Δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένων των περιορισμών που επιβλήθηκαν σε μεγάλεις πόλεις σε Γαλλία και αλλού, και το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών περιμένει περισσότερη δράση από την ΕΚΤ μέχρι το τέλος του έτους," δήλωσε αναλυτής της Commerzbank.

Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι αναμένει παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ μέχρι το τέλος του έτους και μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή τους.

Σημειώνεται πως η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχωρούσε στο -0,57% και αυτή του αντίστοιχου γαλλικού στο -0,29%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.