ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών οι αγορές ομολόγων την τελευταία εβδομάδα

14:49 - 11 Νοε 2022 | Ομόλογα
Σε υψηλό τεσσάρων μηνών οι αγορές ομολόγων την τελευταία εβδομάδα
Σε αγορές ομολόγων, οι οποίες άγγιξαν το υψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, προχώρησαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (9/11) οι επενδυτές, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η BofA Global Research.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Reuters, οι αγορές των ομολόγων άγγιξαν τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πωλήσεις των μετοχών ανήλθαν σε 4,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία της  Refinitiv Lipper, τα funds υπέστησαν εκροές σε μετοχές την ίδια εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες.

reuters

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εκροές από τις μετοχές έφθασαν στα 11,56 δισ. δολάρια, όταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα οι επενδυτές είχαν αγοράσει μετοχές συνολικής αξίας 13,98 δισ. δολάρια.

Ανά τομέα, η τεχνολογία σημείωσε καθαρές πωλήσεις αξίας 1,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη μεγαλύτερη εκροή σε 11 εβδομάδες, ενώ ο τομέας της οικονομίας και η υγειονομική περίθαλψη έλαβαν εισροές περίπου 450 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

«Η αδυσώπητη μάχη της Fed για τον πληθωρισμό προσθέτει περισσότερο φόβο», δήλωσε ο Gerry Frigon, πρόεδρος της Taylor Frigon Capital Management.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.