ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coinbase: «False alarm» για επενδυτές κρυπτονομισμάτων

12:59 - 07 Σεπ 2021 | Νομίσματα
Coinbase: «False alarm» για επενδυτές κρυπτονομισμάτων
Η πλατφόρμα επένδυσης σε κρυπτονομίσματα Copinbase έστειλε λάθος μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 125.000 χρήστες της, λέγοντας ότι οι ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων είχαν αλλάξει.

Η Coinbase είπε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου "δεν ήταν αποτέλεσμα κακόβουλης συμπεριφοράς".

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων απαιτεί από τους χρήστες να εισάγουν πληροφορίες, όπως ένα κωδικό από SMS, εκτός από έναν κωδικό πρόσβασης.

Η ειδοποίηση προκάλεσε συναγερμό σε πολλούς χρήστες, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι οι λογαριασμοί τους είχαν παραβιαστεί.

Υπό κανονικές συνθήκες, μόνο κάποιος με πρόσβαση στον λογαριασμό θα μπορούσε να αλλάξει τις ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

"Πήρα την απάντηση και πανικοβλήθηκα πως κάποιος είχε πρόσβαση στον λογαριασμό μου ή έκανε αναλήψεις", έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Χτίζοντας εμπιστοσύνη»

Η εταιρεία δήλωσε ότι το σφάλμα οφείλεται σε πρόβλημα με το σύστημα ειδοποιήσεών της.

Η Coinbase ζήτησε συγγνώμη στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι επικεντρώνεται στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και "ότι τέτοια θέματα μπορεί να βλάψουν αυτήν την εμπιστοσύνη".

Και μια ανάρτηση από έναν λογαριασμό υποστήριξης μεσολαβητή στο Reddit πρότεινε ότι η εταιρεία "πιστώνει έναν μικρό αριθμό χρηστών" που επηρεάστηκαν με Bitcoin αξίας 100 $ (73 £).

Η Coinbase γνώρισε ραγδαία πρόσφατη ανάπτυξη, λέγοντας στο CNBC, τον Ιούνιο, οτι οι περισσότεροι από 43 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες της στο τέλος του 2020 αυξήθηκαν σε 68 εκατομμύρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.