ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Κατέγραψε το χειρότερο αρνητικό σερί στην ιστορία του

08:41 - 17 Μαϊ 2022 | Νομίσματα
Bitcoin: Κατέγραψε το χειρότερο αρνητικό σερί στην ιστορία του
Σε κατακόρυφη πτώση βρίσκεται η αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να δέχεται το τελευταίο διάστημα τεράστιο πλήγμα. Μάλιστα, κατέγραψε ιστορικό… αρνητικό ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά έκλεισε στο «κόκκινο» επτά συνεχόμενες εβδομάδες.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα είχε ισοφαρίσει το αρνητικό σερί του με έξι συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και οκτώ χρόνια.

Πλέον, τα πράγματα είναι πιο… σκούρα. Η χειρότερη ημέρα συναλλαγών ήρθε στις 12 Μαΐου, όταν το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έπεσε από λίγο πάνω από τα 30.000 δολάρια στη χαμηλότερη τιμή του  από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2020, στα 25.300 δολάρια.

Παρά τη μικρή ανάκαμψη, δεν κατάφερε να αποφύγει τις εβδομαδιαίες απώλειες, καταγράφοντας το μεγαλύτερο πτωτικό εβδομαδιαίο σερί.

Μάλιστα, τα χειρότερα μπορεί να είναι ακόμα μπροστά, καθώς και η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με απώλειες.

Ακραίος φόβος παντού

Με το προαναφερθέν αρνητικό σερί, είναι λογικό ο γνωστός δείκτης «Φόβου και Απληστίας» για το Bitcoin να έχει μπει βαθιά στην περιοχή του «ακραίου φόβου».

Η μέτρηση συνυπολογίζει διάφορα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων ερευνών, αστάθειας, σχολίων μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ., για να καθορίσει το γενικό συναίσθημα εντός της κοινότητας σχετικά με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα. Τα αποτελέσματα κυμαίνονται από 0 έως 100 (ακραίος φόβος έως ακραία απληστία).

Πλέον, ο δείκτης έπεσε στη χαμηλότερη θέση του (ακραίος φόβος) μετά τη… συντριβή του λόγω κορονοϊού, δείχνοντας «9» το Σαββατοκύριακο κι έκτοτε έχει ανέβει λίγο, αλλά παραμένει σε αυτή τη ζώνη.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, σημειώνει το Cryptopotato, ότι το Βitcoin τείνει να αντιδρά καλά σε τέτοιες περιόδους φαινομενικής… απόγνωσης. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της πτώσης του λόγω κορονοϊού, ο δείκτης έπεσε στο 8, αλλά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, όχι μόνο ανέκτησε όλες τις απώλειές του, αλλά συνέχισε να καταγράφει νέα ρεκόρ, φτάνοντας σε νέο υψηλό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.