ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικό: Άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαϊου

13:39 - 16 Μαϊ 2020 | Επιχειρήσεις
Οριστικό: Άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαϊου
Η Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών ενέκρινε το Σάββατο το μεσημέρι το αίτημα της κυβέρνησης να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου, τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση για επίσπευση του ανοίγματος των εμπορικών κέντρων, που θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα, 18 Μαϊου, αποφασίστηκε και το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα του προγραμματισμένου.

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι χθες, η απόφαση ήταν τα καταστήματα εστίασης, μπαρ, καφέ, εστιατόρια, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Ωστόσο, καθώς η μετά-καραντίνας εποχή εξελίσσεται ομαλά, κατατέθηκε αίτημα να επισπευσθεί το άνοιγμά της.

Η υγειονομική επιτροπή άναψε το "πράσινο φως", υπό την προϋπόθεση βέβαια πως μέχρι τις 25 Μαϊου δεν θα έχει διαπιστωθεί κάποια έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά, διαμηνύουν από τη μεριά τους κυβερνητικές πηγές.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα, διαμηνύουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:41 - 16 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.