ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλία «estiasigreece»: Ζητά μέτρα για τη βιώσιμη επανεκκίνηση του κλάδου

17:52 - 07 Νοε 2020 | Επιχειρήσεις
Με την εστίαση να αγωνιά για την επόμενη μέρα μετά το νέο lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση, και με την έλλειψη ρευστότητας να πνίγει τον κλάδο, εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «estiasigreece» ζήτησαν την Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της κυβέρνησης να ληφθούν μέτρα για να είναι βιώσιμη η επανεκκίνηση της εστίασης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, «χθες, σε συνέχεια της πρόσφατης επιστολής των 50 σωματείων εστίασης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία του γραφείου πρωθυπουργού και με συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνου Πετραλιά, της γενικής γραμματέως Εργασίας Αννας Στρατινάκη και αντιπροσωπείας της πρωτοβουλίας #estiasigreece από όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας» επισημαίνοντας ότι «υπήρξαν στοιχειοθετημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων ρευστότητας στα πλαίσια των μέτρων που εξαγγέλθηκαν».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίστηκε δεύτερη συνάντηση, «ώστε να γίνει διαβούλευση σε μια αναλυτική δέσμη προτάσεων με απώτερο σκοπό όλα τα καταστήματα εστίασης να έχουν βιώσιμη ευκαιρία επανεκκίνησης».

Η κυβέρνηση στοχεύει να στηρίξει τον κλάδο της εστίασης, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη να αποφασίζει την αύξηση του προϋπολογισμού για τη δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) κατά 20 εκατ. ευρώ, δίνοντας την ευκαιρία να ενταχθούν επιπλέον περίπου 480 επιχειρήσεις, που είχαν υποβάλει αιτήσεις χρηματοδότησης.

Η δράση χρηματοδοτεί μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης, καθώς και υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης - κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:57 - 07 Νοε 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.