ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψηφιακό Κέντρο Καινοτομίας της Pfizer: «Ένεση» 486 εκατ. στο ΑΕΠ

08:59 - 16 Ιουν 2022 | Επιχειρήσεις
Ψηφιακό Κέντρο Καινοτομίας της Pfizer: «Ένεση» 486 εκατ. στο ΑΕΠ
Θέσεις υψηλής ειδίκευσης και σημαντικές υπεραξίες προσφέρει στην εθνική οικονoμία το Ψηφιακό Κέντρο Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη με βάση όσα αναφέρει η διοίκησή του σε δημόσιες δηλώσεις που έκανε πριν λίγες μέρες
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Δημήτρης  Παπακωνσταντίνου, Finance Partner, Pfizer Center for Digital Innovation in Thessaloniki (CDI) ήδη,  400 εργαζόμενοι απασχολούνται σε διεθνή έργα βιομηχανικής έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Παράλληλα τόνισε ότι η λειτουργία του CDI. με βάση σχετική έρευνα του ΙΟΒΕ, θα υποστηρίξει συνολικά 8.100 ετήσιες θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας.  Όπως σημείωσε η άμεση συμβολή του Κέντρου στην απασχόληση για το ίδιο διάστημα εκτιμάται, σε 3.600 ετήσιες θέσεις εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι κάθε 1 θέση στο CDI υποστηρίζει 2,3 θέσεις στο σύνολο της ελληνικής αγοράς εργασίας. 

Επιπλέον με βάση πάντα το ΙΟΒΕ η συνολική συμβολή του CDI στο ΑΕΠ της χώρας για το συγκεκριμένο διάστημα θα ανέλθει στα 486 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικός αντίκτυπος από τη λειτουργία του CDI στην τοπική οικονομία την περίοδο 2020-2030 θα φτάσει στα 447 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά με βάση ειδική μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) που έχει ως στόχο να καταγράψει ακριβώς τη συνεισφορά του CDI στην οικονομία και την αγορά εργασίας της Ελλάδας – και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας, έχοντας ως βάση το επιχειρηματικό σχέδιο του CDI για την περίοδο 2020-2030 προκύτπτει ότι η συνολική συμβολή του CDI στο ΑΕΠ της χώρας για το συγκεκριμένο διάστημα θα ανέλθει στα 486 εκατ. ευρώ. Επίσης, η συνεισφορά του Κέντρου σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές εκτιμάται από το ΙΟΒΕ στα 169 εκατ. ευρώ. Από τη μελέτη προκύπτει ότι κάθε ένα ευρώ προστιθέμενης αξίας από τη λειτουργία του CDI έχει διπλάσια συνεισφορά (δύο ευρώ) στο ΑΕΠ της Ελλάδας, στοιχείο που επιβεβαιώνει τη δυναμική που αναπτύσσει το Κέντρο συνολικά για την οικονομία της χώρας.
 
Επίσης με βάση τη μελέτη του ΙΟΒΕ, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο συνολικός αντίκτυπος από τη λειτουργία του CDI στην τοπική οικονομία την περίοδο 2020-2030 θα φτάσει στα 447 εκατ. ευρώ.
 
"Για εμάς η Θεσσαλονίκη –και κατ’ επέκταση η Ελλάδα–δεν είναι απλώς η έδρα του CDI. Είναι οι άνθρωποι της, ανάμεσα στους οποίους θα βρούμε τα αυριανά στελέχη και συνεργάτες μας, είναι οι υποδομές της, που υποστηρίζουν τη λειτουργία και την καθημερινότητά μας, είναι η αύρα της, που ιστορικά την έχει αναδείξει σε σταυροδρόμι ιδεών και πολιτισμού. Αντιλαμβανόμαστε ότι ανταποδίδοντας στην πόλη και τη χώρα αυτά που μας προσφέρουν, έχουμε και εμείς όφελος από την πρόοδό της, από τον πλούτο που δημιουργείται, από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης που επιτυγχάνονται. Η ενίσχυση της ελληνικής και της τοπικής οικονομίας από τη δραστηριότητά μας είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι είμαστε κερδισμένοι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνταντίνου.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.