ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο φως» στην Intrakat για την εξαγορά της Άκτωρ Κύριο

15:57 - 29 Μαρ 2023 | ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
«Πράσινο φως» στην Intrakat για την εξαγορά της Άκτωρ
Ένα «βήμα» πριν τις τελικές υπογραφές βρίσκεται η συμφωνία εξαγοράς της Άκτωρ από την Intrakat.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3) το Διοικητικό Συμβούλιο της Intrakat το οποίο και εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Αλέξανδρο Εξάρχου (φωτο) για την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της κατασκευαστικής εταιρείας Άκτωρ.

Η συνολική προσφορά αναμένεται να ξεπεράσει τα 215 εκατ. ευρώ, με τα 100 εκατ. να καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα σταδιακά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν ακόμα λίγα ζητήματα προς διευθέτηση και είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών αντίστοιχη απόφαση εξουσιοδότησης έλαβε και το ΔΣ της Ελλάκτωρ που εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, κ. Ευθύμιο Μπουλούτα, να προχωρήσει στην τελική διαπραγμάτευση με την Ιntrakat.

Με την επίτευξη της συμφωνίας, για να κλείσει το deal θα πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία τελικά θα κρίνει το «έχει καλώς» και να ολοκληρωθεί με τις τυπικές υπογραφές.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, πρόκειται να δημιουργηθεί ο δεύτερος ισχυρότερος «πόλος» στον κατασκευαστικό κλάδο, πίσω από τον όµιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Παράλληλα, η συμφωνία δημιουργεί έναν νέο μεγάλο ανταγωνιστή για τις κατασκευαστικές εταιρείες με συνολικό ανεκτέλεστο έργο κοντά στα 4,5 δισ. ευρώ και μεγάλο μερίδιο αγοράς στον τομέα των υποδομών.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 29 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.