ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσάνταλης: «Σανίδα σωτηρίας» αναζητεί η Ιστορική Οινοποιία και οι εργαζόμενοι Κύριο

10:01 - 09 Νοε 2023 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Τσάνταλης: «Σανίδα σωτηρίας» αναζητεί η Ιστορική Οινοποιία και οι εργαζόμενοι
Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται τον τελευταίο μήνα οι 70 εναπομείναντες εργαζόμενοι στην οινοποιία «Τσάνταλης» που παραμένουν απλήρωτοι από 7 έως και 12 μήνες.

H ιστορική οινοποιία Τσάνταλης με έδρα την Χαλκιδική, έχει διακόψει πλήρως την παραγωγή της και από το καλοκαίρι δεν εμφιαλώνει πλέον κρασί. 

Η έλλειψη ρευστότητας είναι τόσο έντονη που δεν υπάρχει δυνατότητα για πρώτες ύλες και υλικά εμφιάλωσης λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών υποχρεώσεων που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την επιχείρηση.

Η Τσάνταλης, επλήγη καθοριστικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς έχασε τη ρωσική αγορά στην οποία πουλούσε κρασί για το Κρεμλίνο σε πολύ καλή τιμή. Οι μόνες φιάλες που διακινούνται σήμερα είναι από κάποια αποθέματα οίνου που έχει στα κελάρια της.

Η επιχείρηση οφείλει περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ έναντι δανεισμού ενώ το σύνολο των υποχρεώσεών της υπερβαίνει τα 55 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και στους 70 εργαζόμενους οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Οι εξελίξεις στην οινοποιία και το μέλλον των εργαζομένων, απασχόλησαν πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθαρίστηκε ότι σε ενδεχόμενη είσοδο επενδυτή στην επιχείρηση και επαναλειτουργία με οποιοδήποτε σχήμα, θα πρέπει να διατηρηθεί και να συνεχίσει να απασχολείται το σύνολο των εργαζομένων. Κάθε άλλη εξέλιξη, θα βρει απέναντι το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.