ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pantelakis: Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες- Σύσταση «overweight»

16:17 - 14 Ιαν 2022 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Pantelakis: Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες- Σύσταση «overweight»
Δυναμική ανάπτυξη, της τάξεως του 30%, αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την Pantelakis Securities, η οποία μάλιστα δίνει σύσταση «overweight» και για όλες τους.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, οι τραπεζικές μετοχές έχουν μεγάλο περιθώριο ανόδου. Συγκεκριμένα, η Eurobank μπορεί να βρεθεί στο +38%, η Εθνική στο +37%, η Alpha Bank στο +39% και η Πειραιώς στο +39%.

Με τις παραπάνω αυξήσεις, οι τιμές-στόχοι διαμορφώνονται ως εξής: για την Eurobank είναι στο 1,4 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα στα 4,4 ευρώ, στο 1,7 ευρώ για την Alpha Bank και στο 1,95 ευρώ για την Πειραιώς.

Η χρηματιστηριακή εξηγεί επίσης ότι η τρέχουσα αξιολόγηση σε 0,46 φορές τη λογιστική αξία και 5,6 φορές τα κέρδη ανά μετοχή μετά την εξυγίανση αφήνει μεγάλο περιθώριο ασφαλείας.

Η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει μετά την πανδημική κρίση και θα διοχετευθούν κεφάλαια σε αυτήν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με την Pantelakis.

Έτσι λοιπόν ο ρόλος των τραπεζών είναι κρίσιμος, καθώς τα κεφάλαια αυτά θα μοχλευθούν και θα φέρουν σημαντικές επενδύσεις.

Την ίδια στιγμή οι χρεώσεις και οι προμήθειες των τραπεζών, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους κινδύνου και την ανάπτυξη της οικονομίας προαναγγέλλουν σημαντική ανάπτυξη για τις συστημικές τράπεζες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, ο δείκτης NPE (μη εξυπηρετούμενων δανείων) θα είναι μονοψήφιος μέσα στο 2022, από 30% το 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:22 - 14 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.