ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, ΕΤΕ σε ΒΒ- Alpha Bank σε B+

19:45 - 30 Ιαν 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Fitch: Αναβάθμισε Eurobank, ΕΤΕ σε ΒΒ- Alpha Bank σε B+
O διεθνής oίκος αξιολόγησης Fitch Ratings δημοσίευσε σήμερα (30/1) τρεις ετυμηγορίες, με τις οποίες αναβαθμίζει την κατηγορία των Eurobank, Alpha Bank και ΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDR) της Εθνικής Τράπεζας και των Eurobank και Eurobank Ergasias Services and Holdings σε 'BB-' από 'B+' και το Viability Rating (VR) σε 'bb-' από 'b+' , με το Outlook να είναι σταθερό.

Ακόμα, αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση (IDR) της Alpha Bank και της Alpha Services and Holdings σε 'B+' από 'B' και το Viability Ratings (VR) σε 'b+' από 'b' προηγουμένως, με το Outlook να είναι επίσης σταθερό.

Για τις Eurobank και ΕΤΕ η Fitch αναφέρει ότι «η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τις διαρθρωτικές βελτιώσεις στην κερδοφορία της Εθνικής και της ΕΤΕ, ως αποτέλεσμα της της αναδιάρθρωσής τους, που υποστηρίζονται επίσης από την αύξηση των επιτοκίων και την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Για την Alpha Bank συμπληρώνει ότι «η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την ισχυρότερη κεφαλαιοποίηση της Alpha, ως αποτέλεσμα της διαρθρωτικά βελτιωμένης κερδοφορίας, της αναμενόμενης συσσώρευσης κεφαλαίου και της μειωμένης κεφαλαιακής επιβάρυνσης από ανεπιφύλακτα προβληματικά περιουσιακά στοιχεία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.