ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαββός: Ο «Ηρακλής» ήταν πραγματικός game changer Κύριο

15:21 - 27 Απρ 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ζαββός: Ο «Ηρακλής» ήταν πραγματικός game changer
«Πραγματικό game changer» χαρακτήρισε το σχέδιο «Ηρακλής» ο πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Γιώργος Ζαββός, μιλώντας σε πάνελ του 8ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών με θέμα την ανάπτυξη της αγοράς των μη εξυπηρετούμενων δανείων για οφειλέτες και επενδυτές σε περιβάλλον αύξησης των επιτοκίων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαββός σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα «ενίσχυσε τις τράπεζες με ρευστότητα για να ξαναβγούν στο παιχνίδι. Τους επιτρέπει να παίξουν και κοινωνικό ρόλο, βοηθώντας ή παγώνοντας τα επιτόκια.

Ο “Ηρακλής” ήταν πρόδρομος και καταλύτης για 13 αναβαθμίσεις τραπεζών και οικονομίας. Βρισκόμαστε μπροστά στην επενδυτική βαθμίδα που είναι κρίσιμο για τον δανεισμό της χώρας. Έδωσε τη δυνατότητα ώστε όχι απλώς να βγουν τα κόκκινα δάνεια από τους ισολογισμούς, αλλά να βγουν και από την ελληνική οικονομία».

Παράλληλα τόνισε πως η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα γίνει «ο πρώτος χρηματοδοτικός φορέας που θα έχει άμεση πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια χωρίς παρέμβαση υπουργείων. Θα μπορεί να αναλαμβάνει τις επενδύσεις της ΕΕ και για μη κράτη – μέλη. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην τράπεζα να παίξει ρόλο στα Δυτικά Βαλκάνια ή τη Μεσόγειο. Σε τέτοια περίοδο ανακατατάξεων μπορούμε να γίνουν πρωταγωνιστές».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:27 - 27 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.