ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Optima Bank για Eurobank: Αναμένει κερδοφορία €225 εκατ. στο τρίμηνο

13:11 - 16 Μαϊ 2023 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Optima Bank για Eurobank: Αναμένει κερδοφορία €225 εκατ. στο τρίμηνο
Ένα ικανοποιητικό α’ τρίμηνο περιμένει από την Eurobank η Optima Bank, εν όψει της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της τράπεζας, η οποία αναμένεται για το απόγευμα της Τετάρτης (17/5).

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή εταιρεία εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα φθάσουν στα 225,3 εκατ. ευρώ, χάρη στα υψηλότερα έσοδα από τόκους, στις χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες και στη μείωση των προβλέψεων για «κόκκινα δάνεια».

«Δεν περιμένουμε κάποιο σημάδι επιδείνωσης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων στο α’ τρίμηνο» αναφέρεται, επίσης, στο επίμαχο report.

Παράλληλα, η Optima Bank προσδοκά ότι τα έσοδα από τόκους θα φθάσουν στα 495,1 εκατ. ευρώ (+5% σε τριμηνιαία βάση, +46% σε ετήσια βάση), επωφελούμενα από τα υψηλότερα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

Παράλληλα, τονίζει ότι σήμερα η μετοχή της Eurobank διαπραγματεύεται στο 0.72x P/TBV23E, έχοντας έκπτωση 8% σε σχέση με τις τράπεζες της Νότιας Ευρώπης, αλλά και premium 18% σε σχέση με τα ελληνικά ιδρύματα. Κι αυτό εξηγείται πλήρως από το καλύτερο προφίλ RoTE.

Παρότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί εκ νέου μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου, υπενθυμίζει ότι η τιμή στόχος βρίσκεται στο 1,40 ευρώ, με σύσταση «neutral» από «buy» προηγουμένως. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.