ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άλλαξε «χέρια» το εργοστάσιο της Shelman στην Κομοτηνή- Το τίμημα Κύριο

09:00 - 30 Δεκ 2022 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Άλλαξε «χέρια» το εργοστάσιο της Shelman στην Κομοτηνή- Το τίμημα
Αίσιο τέλος είχε η χθεσινή (29/12) διαδικασία του πλειστηριασμού του εργοστασίου της Shelman, καθώς βρέθηκε τελικά ο πλειοδότης ο οποίος θα αναδειχθεί εντός του επομένου χρονικού διαστήματος ως ο επόμενος ιδιοκτήτης του ιστορικού εργοστασίου στην Κομοτηνή.

Ο πλειστηριασμός, που διενεργήθηκε την Πέμπτη, ήταν ο τέταρτος και με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, το εργοστάσιο της Shelman, της φημισμένης βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου μπαίνει σε λειτουργία με επαναπρόσληψη μεγάλου αριθμού των εργαζομένων. Είχαν προηγηθεί τρεις άγονοι πλειστηριασμοί. Ο πρώτος έλαβε χώρα στις 29 Ιουλίου, ο δεύτερος στις 21 Σεπτεμβρίου και ο τρίτος στις 14 Οκτωβρίου. Στον τέταρτο κι επιτυχημένο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε χθες, το συγκεκριμένο ακίνητο της Shelman κατακυρώθηκε σε νέο ιδιοκτήτη.

Το τελικό ποσό για την απόκτηση της μονάδας ανήλθε σε 5,77 εκατ. ευρώ, μόλις 1.000 ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς που είχε οριστεί σε 5,769 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο διαγωνισμό το ελάχιστο τίμημα ήταν τα 12,82 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σχήμα που θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Shelman στην Κομοτηνή αποτελούν η βιομηχανία ξύλου Alpha Wood σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Δημήτρη Τακά, ο οποίος δραστηριοποιείται κι αυτός στον κλάδο της ξυλείας. Σημειώνεται ότι η Alpha Wood ήταν η μητρική εταιρεία της Shelman πριν πτωχεύσει η δεύτερη.

Σύμφωνα με τους όρους του πλειστηριασμού, είναι υποχρεωτική η επαναλειτουργία της μονάδας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών ετών από την αγορά της, χωρίς σε αυτό το διάστημα να περιλαμβάνεται ο χρόνος των προπαρασκευαστικών εργασιών και ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος. Παράλληλα, ο αγοραστής οφείλει να προσλάβει το 30% των εργαζομένων στη βιομηχανική μονάδα κατά τον χρόνο παύσης της λειτουργίας της με μισθό όχι μικρότερο από τον προβλεπόμενο στη συλλογική σύμβαση εργασίας κάθε ειδικότητας. Το χρονικό διάστημα που έχουν οι εργαζόμενοι για την αποδοχή της πρότασης είναι 20 ημέρες από τη στιγμή που θα λάβουν την πρόσκληση.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης αγόρασε ακίνητο της Shelman στα Βασιλικά Ευβοίας έναντι 23,4 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:08 - 30 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.