ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμπλευση στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για νέα ΚΑΠ

15:59 - 21 Οκτ 2020 | ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Σύμπλευση στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για νέα ΚΑΠ
Μετά από ένα διήμερο έντονων διαβουλεύσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της περιόδου 2022-2027, το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για το χαρακτήρα της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ειδικότερα, τα κράτη-μέλη συμφώνησαν η νέα ΚΑΠ να εξυπηρετεί τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο επίτευξης των φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί.

Παράλληλα, στο τελικό κείμενο συμπεριελήφθη η εξαίρεση των μικροκαλλιεργητών από τις υψηλές φιλοπεριβαλλοντικές απαιτήσεις που θέτει η Ένωση.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε έντονα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφορά ιδιαιτέρως τη χώρα μας λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ελληνικής γεωργίας.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, "οι θέσεις που έθεσε η χώρα καθ'όλη τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης δια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, έγιναν αποδεκτές από την Ένωση".

Τέλος, σημειώνεται πως η διαπραγμάτευση των τελικών προτάσεων που διατυπώθηκαν στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.