ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταμπουλίδης: Σοβαρό πρόβλημα στις ταχυμεταφορές-Αυξημένη κίνηση σε κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, παιχνίδια

15:19 - 07 Ιαν 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Για την επόμενη ημέρα της αγοράς, αλλά και την πορεία επιμέρους κλάδων εν μέσω lockdown μίλησε ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε στο ρ/σ «Παραπολιτικά» 90.1:

Χονδρεμπόριο

Στο χονδρεμπόριο φαίνεται μια δυναμική κυρίως στα αγροτικά προϊόντα, φαίνεται μια αύξηση κοντά στο 58% σε σχέση με πέρυσι το οποίο είναι θεαματικό.

Κομμωτήρια

Η αύξηση σε σχέση με πέρυσι στα κομμωτήρια αγγίζει το 25% δηλαδή έχουμε μια αύξηση τεράστια ως προς την προσέλευση στα κομμωτήρια φυσικά έχουμε μια αύξηση στα βιβλία και στα παιχνίδια.

Επόμενη ημέρα

Για την επόμενη φάση σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή, θα πάρουμε τις αποφάσεις με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.   

Click away

Αυτή τη στιγμή έχει καλυφθεί ένα μεγάλο κομμάτι των καταναλωτικών αναγκών. Ωστόσο, η οικονομία είναι το «οξυγόνο» της εθνικής οικονομίας, η αγορά τροφοδοτεί και καλύπτει τις ανάγκες όλου του κράτους αλλά δεν μπαίνει στη «ζυγαριά» η δημόσια υγεία.

Click in shop

Αυτό είναι το επόμενο βήμα αλλά δεν θα εφαρμοστεί τώρα. Όταν δοθεί ο υγειονομικός χώρος και μας δώσουν το «πράσινο φως» προφανώς

Εκπτώσεις

Προφανώς δεν θέλουμε να χαθεί η περίοδος των εκπτώσεων γιατί σας είπα κρατάμε ζωντανούς κάποιους σημαντικούς «πνεύμονες» για την εθνική οικονομία, το λιανικό εμπόριο είναι ένας από αυτούς, αλλά δεν πρέπει να θυσιάσουμε την προσπάθεια για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας. Ερωτηθείς αν η αγορά στις εκπτώσεις θα λειτουργήσει με το click away, απάντησε: «Στην πρώτη φάση 100%».

Εταιρείες ταχυμεταφορών

Έχουμε σοβαρό θέμα. Ο κλάδος δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Το click away βοήθησε αρκετά, ώστε οι εταιρείες να πάρουν μια ανάσα. Άρα όσο κρατάμε κλειστή αυτήν τη δραστηριότητα τόσο θα επιβαρύνουμε τις παραδόσεις των ταχυμεταφορών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 07 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.