ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού

09:18 - 19 Απρ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού
Tο άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τους ταξιδιώτες από τη Σερβία από σήμερα (19/4) είναι ένα από τα πρώτα βήματα για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα και στην κατάσταση με την πανδημία στο Ισραήλ.

Επί του θέματος μίλησαν στο Mega οι Αχιλλέας Πεκλάρης, δημοσιογράφος στο Ισραήλ, και Slobodan Markovic, δημοσιογράφος στη Σερβία.

Ισραήλ: Τέλος οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Τέλος και επίσημα από εχθές για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους στο Ισραήλ. Τα κρούσματα έχουν πέσει σε διψήφια νούμερα, ενώ αντίστοιχα χαμηλά κυμαίνονται και οι θάνατοι, καθώς εχθές καταγράφηκε μόλις ένας.

Σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία, οι εμβολιασμένοι κάτοικοι του Ισραήλ μπορούν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Έτσι, μετά και το άνοιγμα της εστίασης, αναμένεται η χώρα μας να δεχτεί πολλούς τουρίστες από το Ισραήλ, καθώς αγαπούν ιδιαίτερα την ελληνική κουζίνα και τη διασκέδαση.

Για να ταξιδέψουν, χρειάζεται 72 ώρες πριν να κάνουν ένα rapid test, PLF, αλλά και να φέρουν μαζί τους το πράσινο πάσο εμβολιασμού, όπως εξήγησε ο Αχιλλέας Πεκλάρης.

Ανοίγουν σήμερα τα σύνορα της Ελλάδας για τους ταξιδιώτες από τη Σερβία

Από σήμερα μπορούν και οι Σέρβοι πολίτες να έρχονται στην Ελλάδα, όπως εξήγησε ο κ. Markovic. Στη Σερβία έχουν εμβολιαστεί 1,2 εκατ. πολίτες, δηλαδή περίπου το 20% των πολιτών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αρκετοί είναι οι Σέρβοι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, ενώ σχολίασε ότι η καταπολέμηση του ιού μοιάζει με μαραθώνιο.

«Οι Σέρβοι θέλουν να πάνε στην Ελλάδα για διακοπές. Πέρυσι πάνω από 50.000 άτομα είχαν κάνει κρατήσεις και έχουν voucher για να έρθουν φέτος. Προτιμούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα», είπε ο κ. Markovic.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.