ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

American Bureau of Shipping: LNG το καύσιμο του μέλλοντος για τα containerships

16:14 - 15 Απρ 2013 | Ναυτιλία
Η αξιοποίηση του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καύσιμο στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μπορεί να δώσει λύσεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα που συνδέονται με την ναυτιλία, αλλά και να δώσει νέα ώθηση στην βιομηχανία LNG σύμφωνα με τον William Sember, αντιπρόεδρο του American Bureau of Shipping (ABS) αρμόδιο για θέματα LNG.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της διεθνούς έκθεσης LNG 17 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 16-19 Απριλίου στο Χιούστον.

 

Σημειώνεται ότι πάρα το κόστος του υγροποιημένου φυσικού αερίου, το LNG κερδίζει έδαφος. Όπως σημείωσε ο κ. Sember, η εξέλιξη αυτή ενδιαφέρει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, καθώς διαθέτουν κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου, αλλά και γιατί η χρήση καυσίμου LNG είναι ένα τρόπος για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των ECA σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ABS.


Επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη του εμπορίου LNG είναι σημαντική τα τελευταία χρόνια. Ο στόλος των LNG Carriers πριν έχει φτάσει ήδη στα 375 πλοία από 150 λίγα χρόνια πριν, ενώ και οι ΗΠΑ από εισαγωγέας LNG λόγω της ανακάλυψη των σχιστολιθικών κοιτασμάτων τείνει να γίνει εξαγωγέας.

 

Διαβάστε επίσης

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.