ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Πλακιωτάκη-ΣΕΕΝ: Η κυβέρνηση μελετά τρόπους πρόσθετης ενίσχυσης της ακτοπλοΐας

19:42 - 25 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Συνάντηση Πλακιωτάκη-ΣΕΕΝ: Η κυβέρνηση μελετά τρόπους πρόσθετης ενίσχυσης της ακτοπλοΐας
Την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση της ελεύθερης μετακίνησης προς όλα τα νησιά εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ενώ πιστοποιήθηκε η θετική, μέχρι σήμερα, εμπειρία της εφαρμογής των μέτρων προστασίας για τα ταξίδια με πλοία.

Στο «τραπέζι» των συνομιλιών τέθηκε το ζήτημα της πρόσθετης ενίσχυσης του κλάδου. Όπως έγραψε νωρίτερα το Reporter, είναι ένα από τα «καυτά» θέματα για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς οι μέχρι τώρα αποζημιώσεις από το κράτος (χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ) καλύπτουν μόλις το 50% των δαπανών των πλοίων. Στη συνάντηση, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να επιτευχθεί μία πρόσθετη παροχή κονδυλίων.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην απόφαση για μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των πλοίων από 24% σε 13%, από την 1η Ιουνίου και στην κάλυψη των ναυτικών με επιδότηση του καθεστώτος αναστολής εργασίας καθώς και αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

Ο υπουργός, αφού αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των μελών της Συνδέσμου στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, τόνισε τη σημασία της επιβατηγού ναυτιλίας για τη χώρα μας, αφού διασφαλίζει την επικοινωνία του 15% του πληθυσμού που ζει στα νησιά μας με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ εκ μέρους του ΣΕΕΝ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Σακέλλης, ο Αντιπρόεδρος Ακτοπλοΐας κ. Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης και ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Γραμμών κ. Σπύρος Πασχάλης.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:50 - 25 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.