ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cleaves Securities: Αναβάθμιση σύστασης και αύξηση τιμής-στόχου για την TEN

10:48 - 30 Ιουν 2020 | Ναυτιλία
Cleaves Securities: Αναβάθμιση σύστασης και αύξηση τιμής-στόχου για την TEN
H Cleaves Securities αναβάθμισε τη σύσταση για ορισμένες από τις μετοχές με στόλο tankers, καθώς εκτιμά ότι η ανάκαμψη στη ζήτηση του πετρελαίου θα έρθει πιο γρήγορα απ’ ότι αναμενόταν.

Ειδικότερα, η νορβηγική επενδυτική τράπεζα αναβάθμισε τη σύσταση από «sell» σε «hold» για τις DHT Holdings, Euronav, Hunter Group, International Seaways και Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου.

Η εταιρεία διατηρεί τις τιμές στόχους για τις ναυτιλιακές, με εξαίρεση την TEN, στην οποία η τιμή αυξήθηκε στα 2,10 δολάρια ανά μετοχή από 1,30 δολάρια ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Μαΐου, η Cleaves είχε υποβαθμίσει 10 από τις 11 μετοχές με στόλο tankers, τις οποίες καλύπτει.

Η κερδοφορία της TEN το πρώτο τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη της ναυτιλιακής ανήλθαν σε 21,2 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι 11,2 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Τα λειτουργικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 54,7 εκατ. δολάρια από 27,8 εκατ. δολάρια πέρυσι. Το μέσο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης ανήλθε σε 26,629 δολάρια από 21,054 δολάρια. Η χρήση του στόλου διαμορφώθηκε σε 97%.

Πιέσεις στους ναύλους για τα tankers

Ένας από τους λόγους που ωθούν χαμηλότερα τους ναύλους είναι η συμφωνία από τα μέλη του ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του για εκτεταμένη μείωση της παραγωγής πετρελαίου τους επόμενους τρεις μήνες. Η συμφωνία έχει περιορίσει τις εξαγωγές του αργού κατά περίπου 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα στη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου, γεγονός που ισοδυναμεί με 50 λιγότερα VLCCs τον τρέχονα μήνα στη διαδρομή της Μέσης Ανατολής. Μόνο οι εξαγωγές από τη Σαουδική Αραβία διολίσθησαν κατά 27% τον Μάιο, συγκριτικά με τον Απρίλιο, όπως επισημαίνει η Lloyd's List.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 30 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.