ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι Πειραιά: Συμφωνία-«κλειδί» για την ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας

08:08 - 24 Ιουλ 2020 | Ναυτιλία
Λιμάνι Πειραιά: Συμφωνία-«κλειδί» για την ψηφιοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας
Ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και τη συνολική βελτίωση της λειτουργικότητάς του έκανε το λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά ήρθε σε συμφωνία με τη γερμανική εταιρία παροχής λογισμικού INFORM GmbH για την εγκατάσταση του συστήματος SyncroTESS Compound Management στο Σταθμό Αυτοκινήτων.

Το νέο σύστημα δίνει τη δυνατότητα διασύνδεσης με συστήματα των πελατών του Σταθμού Αυτοκίνητων, αποτελώντας διαδικτυακή πύλη για πελάτες, 3PLs και τελωνειακές αρχές, συμβάλλοντας, έτσι, στην άμεση ενημέρωση αυτών, μέσω ανταλλαγής πληροφοριών. Το σύστημα παρέχει πλήρη διαφάνεια όλων των διαδικασιών στην εφοδιαστική αλυσίδα και επιτρέπει στον πάροχο να γνωρίζει πού και πότε έχει παραδοθεί ένα αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρουν πηγές του μεγάλου λιμανιού στο Reporter, «η συμφωνία είναι ιδιαίτερης σημασίας για το Σταθμό Αυτοκινήτων, καθώς θα προσδώσει πολύ μεγαλύτερη αξία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα και θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για το λιμάνι του Πειραιά. 

Tο SyncroTESS προσφέρει αναλυτικά και αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για τα φορτία και υπολογίζει βασικούς δείκτες απόδοσης σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στη διοίκηση της εταιρείας να αξιολογεί την δραστηριότητα διαρκώς και να λαμβάνει σημαντικές στρατηγικές αποφάσεις. Το εν λόγω σύστημα θα μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους της εταιρείας και να βελτιώνουμε συνεχώς τις διαδικασίες μας οδηγώντας βαθμιαία σε μεγαλύτερες αποδόσεις. Επιπλέον, θα μας επιτρέπει να αυξήσουμε την ικανότητα εκμετάλλευσης/διαχείρισης των χώρων του Σταθμού, ενώ παράλληλα θα προσφέρει συνεχή ιχνηλασιμότητα των αυτοκινήτων μέσω των VIN (Vehicle Identification Number). Κατά αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί όχι μόνο το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πελάτες, αλλά και η διαθεσιμότητα χώρων».

Σημειώνεται ότι η INFORM GmbH είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων IT στην αγορά των RoRo πλοίων παγκοσμίως και περισσότερες από 1.000 εταιρείες σε περίπου 40 χώρες χρησιμοποιούν τα συστήματα λογισμικού που παράγει.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 24 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.