ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MSC αναδεικνύει το υδρογόνο ως το καύσιμο του μέλλοντος

15:33 - 06 Οκτ 2020 | Ναυτιλία
Η MSC αναδεικνύει το υδρογόνο ως το καύσιμο του μέλλοντος
Η Mediterranean Shipping Company (MSC), μία από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, γνωστοποίησε το επενδυτικό της πλάνο, με στόχο την απανθρακοποίηση, στο οποίο κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει το υδρογόνο.

Μιλώντας, χθες Δευτέρα, σε συνέδριο στη Γενεύη, σε συζήτηση για τα καύσιμα του μέλλοντος, ο κ. Bud Darr, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, έκανε αναφορά σε ορισμένες επιλογές για την πρόωση των πλοίων.

«Η λύση στο πρόβλημα της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας δε θα έρθει από μόνο ένα καύσιμο, αλλά από μία σειρά εναλλακτικών καυσίμων, τα οποία χρειαζόμαστε άμεσα» σημείωσε ο κ. Darr και πρόσθεσε: «Το μέλλον της ναυτιλίας θα βασιστεί σε ισχυρές συνεργασίες τόσο στο κομμάτι των τεχνολογιών όσο και των προμηθειών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρικές συνεργασίες θα μπορούσαν να επιταχύνουν την ανάπτυξη καθαρού υδρογόνου προς όφελος του συνόλου των εκπροσώπων της ναυτιλίας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που σχετίζονται με την πυκνότητα, τον όγκο και τον ασφαλή χειρισμό του καυσίμου, η MSC στηρίζει προσπάθειες R&D, με στόχο την παραγωγή του με μηδενικές εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου και την ανάπτυξή του σε ευρεία κλίμακα, μαζί με άλλα καύσιμα, που μπορεί να προέρχονται από αυτό.

«Η MSC θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μία τεράστια "ένεση" ενέργειας και κεφαλαίων στις προσπάθειες R&D για την προσθήκη εναλλακτικών καυσίμων και εναλλακτικών τεχνολογιών πρόωσης στην αγορά, με στόχο τη μακροπρόθεσμη απαλλαγή από τον άνθρακα», τόνισε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:42 - 06 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.