ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιγμα της Castor Maritime στα μεγάλα bulkers

14:03 - 21 Ιαν 2021 | Ναυτιλία
Άνοιγμα της Castor Maritime στα μεγάλα bulkers
Στην αγορά των μεγάλων πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου εισέρχεται η Castor Maritime, συμφερόντων του Πέτρου Παναγιωτίδη.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε την απόκτηση ενός capesize, το οποίο ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία το 2006, έναντι 17,5 εκατ. δολαρίων. 

Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για το Ocean Compass, χωρητικότητας 180.200 dwt, το οποίο, εμφανίστηκε σε reports ναυλομεσιτών να έχει πουληθεί στην Pavimar, την εταιρεία, συμφερόντων της Ισμήνης Παναγιωτίδη, αδερφής του Πέτρου. Σύμφωνα με τη VesselsValue, το πλοίο αποτιμάται στα 13,4 εκατ. δολάρια.

Η Castor θα παραλάβει το πλοίο στο τέλος του τρέχοντος τριμήνου ή στις αρχές του επόμενου, αφού πρώτα ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες εργασίες και την ειδική επιθεώρηση, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης συστήματος επεξεργασίας θαλασσέρματος (ballast water treatment system).

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι διότι καταφέραμε να αξιοποιήσουμε άμεσα τα αυξημένα κεφάλαια που συγκεντρώσαμε πρόσφατα, αποκτώντας το έβδομο πλοίο του στόλου μας. Θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να επεκταθούμε σε μεγαλύτερου μεγέθους πλοία, καθώς εκτιμούμε ότι θα επωφεληθούν από τη βελτιωμένη εικόνα στην αγορά. Δεσμευόμαστε στην περαιτέρω επέκταση του στόλου, εκμεταλλευόμενοι ελκυστικές ευκαιρίες που ενδέχεται να μας παρουσιαστούν σε όλα τα μεγέθη και τους τύπους πλοίων. Αυτό θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε το στόχο κερδοφορίας προς όφελος των μετόχων μας» τόνισε ο CEO της Castor Maritime, Πέτρος Παναγιωτίδης.

Σημειώνεται ότι χωρίς την τελευταία προσθήκη, η ναυτιλιακή αποτελείται από στόλο έξι panamaxes.

Το Reporter αναφέρθηκε πρόσφατα στις κινήσεις ανάπτυξης της οικογένειας Παναγιωτίδη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 21 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.