ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Royal Caribbean: Ετοιμάζει κρουαζιέρες από το Ισραήλ-Στο πρόγραμμα ελληνικά νησιά

17:55 - 01 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Royal Caribbean: Ετοιμάζει κρουαζιέρες από το Ισραήλ-Στο πρόγραμμα ελληνικά νησιά
Τα πρώτα σημάδια επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στη χώρα μας έστειλε ο κολοσσός του κλάδου, η Royal Caribbean, ανακοινώνοντας τη δρομολόγηση του Odyssey of the Sea σε ελληνικά νησιά, με λιμάνι εκκίνησης τη Χάϊφα του Ισραήλ, το φετινό καλοκαίρι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα προσφέρει στους Ισραηλινούς ένα συνδυασμό τριών έως επτά νυχτερινών «αποδράσεων» με ταξίδια σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα νέα δρομολόγια θα τεθούν προς πώληση στις 9 Μαρτίου.

Ανάμεσα στους προορισμούς που θα προσεγγίσει το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο συγκαταλέγονται η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος, ο Πειραιάς και η Λεμεσός.

Ο πρόεδρος και CEO της Royal Caribbean International, κ. Michael Bayley τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος με το ντεμπούτο της κρουαζιέρας στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, η επανεκκίνηση της δραστηριότητας στη χώρα είναι απόρροια του αποτελεσματικού εμβολιαστικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Πρόκειται για μία σημαντική οικονομική και τουριστική στιγμή για το Ισραήλ» είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Η χώρα μας είναι ένα παγκόσμιο πρότυπο επιτυχίας. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας - το πράσινο πιστοποιητικό - προκειμένου να εξέλθουμε από την πανδημία. Ακριβώς όπως κάναμε το Ισραήλ παγκόσμιο πρωταθλητή στα εμβόλια, έτσι θα γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην οικονομία και τον τουρισμό, την επόμενη μέρα».

Σε συνεργασία με τις ισραηλινές αρχές, η Royal Caribbean θα γίνει, έτσι, η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει πλήρως «εμβολιασμένα ταξίδια», κατά τα οποία τόσο το πλήρωμα όσο και οι επιβάτες άνω των 16 θα είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, τονίζεται στην ανακοίνωση της ναυτιλιακής.

Φυσικά αυτή είναι και μία θετική εξέλιξη για τη χώρα μας, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει «ζεστό», όπως έγινε αντιληπτό κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας και την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κρουαζιέρας (Clia) στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση και καθώς το καλοκαίρι είναι ακόμη μακριά και με δεδομένες τις συνεχείς ακυρώσεις ταξιδιών προς τη χώρα μας από μεγάλες εταιρείες, οι παράγοντες του κλάδου κρατούν «μικρό καλάθι».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:06 - 01 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.