ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδυτικό κρεσέντο της Valhal Shipping σε capesize

19:45 - 01 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Επενδυτικό κρεσέντο της Valhal Shipping σε capesize
Από τους πιο ενεργούς «παίκτες» στην αγορά πλοίων capes είναι το δεύτερο τρίμηνο του 2021 η ναυτιλιακή Valhal Shipping με έδρα το Αμβούργο.

Ενδεικτικά, η Valhal έκλεισε πρόσφατα συμφωνία για την εξαγορά του τρίτου της capesize για φέτος, δαπανώντας συνολικά πάνω από 80 εκατ. δολάρια στη συγκεκριμένη κατηγορία πλοίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue, η Valhal βρίσκεται επίσης πίσω από την αγορά του «Eibhlin». Το συγκεκριμένο capesize είναι χωρητικότητας 182.000 dwt και κατασκευής 2011, ενώ πωλήθηκε από τη Nissen Shipping έναντι 30,5 εκατ. δολαρίων. Προς επιβεβαίωση, στην ιστοσελίδα της Valhal υπάρχει πλοίο που αντιστοιχεί στην παραπάνω περιγραφή.

Το «Eibhlin» θα μετονομαστεί σε «Thalassini Agatha» και αναμένεται να παραδοθεί στην Valhal το αργότερο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, χωρίς να ναυλωθεί.

Πέραν των προαναφερθεισών συναλλαγών, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η Valhal προχώρησε και σε πωλήσεις πλοίων, που αφορούν δύο ultramax. Τα εν λόγω πλοία θα παραδοθούν στην αμερικανική Genco Shipping & Trading, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή στο κινεζικό ναυπηγείο Dalian Cosco KHI Ship Engineering (DACKS).

Η Valhal Shipping αποτελεί αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Enesel Group, συμφερόντων του Φίλιππου και του Αντώνη Λαιμού, ενώ ιδρύθηκε το 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:47 - 01 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.