ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ. Μαρινάκης- Capital Gas: Παρέλαβε το νεότευκτο LNG carrier «Aristarchos»

11:57 - 16 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Ευ. Μαρινάκης- Capital Gas: Παρέλαβε το νεότευκτο LNG carrier «Aristarchos»
Την παραλαβή του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG carrier) «Aristarchos» ανακοίνωσε η Capital Gas Ship Management, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη.

Το νεότευκτο LNG carrier είναι χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων (m3) και ναυπηγήθηκε από τη νοτιοκορεάτικη Hyundai Heavy Industries.

Πρόκειται για το τρίτο από τα επτά «αδελφά» πλοία, που παραδίδονται στην Capital Gas για το χρονικό διάστημα 2020-2023. Το «Aristarchos» έχει ήδη ναυλωθεί από την Capital Gas στη Cheniere για μία περίοδο έως 6 ετών.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της Capital Gas, το «Aristarchos» είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, διαθέτει σύστημα πρόωσης XDF -που καταναλώνει 30% λιγότερα καύσιμα- και είναι εξοπλισμένο με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων ενός βελτιωμένου συστήματος λίπανσης της γάστρας του πλοίου με φυσαλίδες αέρα (air lubrication system) και αυξημένων ορίων πλήρωσης (πάνω από 99%).

Η Capital Gas Ship Management Corp. διαχειρίζεται έναν στόλο από επτά LNG carriers, τέσσερα υπό κατασκευή και τρία εν λειτουργία, με συνολική μεταφορική ικανότητα περίπου 1,2 εκατ. m3.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Capital Maritime & Trading, επίσης συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη, προχώρησε σε νέα επένδυση, ύψους 216 εκατ. δολαρίων, για νέα tankers. Ειδικότερα, η ναυτιλιακή παρήγγειλε 4 MR (Medium Range) tankers, με option για δύο ακόμη, από το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 16 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.