ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Navios Partners: Νέες ναυλώσεις για 5 containerships-Στα $220 εκατ. τα έσοδα

13:14 - 16 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Navios Partners: Νέες ναυλώσεις για 5 containerships-Στα $220 εκατ. τα έσοδα
Νέες μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης για πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (containerships) του στόλου της ανακοίνωσε η Navios Maritime Partners L.P., συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, εκμεταλλευόμενη τις θετικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω αγορά το τελευταίο διάστημα.

Τα 5 containerships έχουν ναυλωθεί για 35-36 μήνες με μέσο όρο ημερήσιου ναύλου περίπου τα 41.723 δολάρια.

Πρόκειται για το «Navios Miami», το «Navios Vermillion», το «Navios Destiny», το «Navios Nerine» και το «Navios Magnolia».

Οι συμφωνίες ναύλωσης έχουν την ακόλουθη δομή:

Το πρώτο έτος ο ημερήσιος ναύλος θα ανέρχεται στα 54.313 δολάρια, το δεύτερο έτος στα 45.425 δολάρια και τους υπόλοιπους 11 μήνες της ελάχιστης περιόδου ναύλωσης στα 23.972 δολάρια.

Η ισχύς των νέων ναυλώσεων θα ξεκινήσει μετά τη λήξη τρεχουσών, δηλαδή μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2021.

Ο παρακάτω πίνακας, που έδωσε στη δημοσιότητα η Navios Maritime Partners, παρουσιάζει τις λεπτομέρειες των υπό ναύλωση πλοίων και την αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης των νέων ναυλώσεων:

a

Τα υπό ναύλωση πλοία αναμένεται να αποφέρουν συνολικά καθαρά έσοδα ύψους 220 εκατ. δολαρίων για την ελάχιστη περίοδο ναύλωσης και συνολικά EBITDA 181,3 εκατ. δολαρίων, με την προϋπόθεση ότι τα έξοδα θα προσεγγίζουν το τρέχον λειτουργικό κόστος και για τις 360 ημέρες εσόδων ετησίως.

Ο στόλος της Navios Maritime Partners (σε παραδοτέα βάση) αποτελείται από 89 πλοία, εκ των οποίων τα 51 είναι πλοία ξηρού φορτίου χύδην (dry bulk vessels) και 38 είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (containerships). Ο στόλος είναι συνολικής χωρητικότητας 8,2 εκατ. dwt.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε την παραλαβή τριών νέων πλοίων, μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Πρόκειται για το «Navios Amitie», το «Navios Star» και το «Navios Koyo».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 16 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.