ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Euroseas έδωσε παραγγελία για δύο containerships στη Hyundai Mipo

12:11 - 01 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Η Euroseas έδωσε παραγγελία για δύο containerships στη Hyundai Mipo
Η εισηγμένη στον Nasdaq ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, Euroseas, υπέγραψε σύμβαση με το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard για την κατασκευή δύο containerships οικολογικού σχεδιασμού και χωρητικότητας 2.800 TEU.

 Η αξία της σύμβασης ανέρχεται περίπου στα 76 εκατ. δολάρια, ενώ η Euroseas αναμένει ότι τα πλοία θα παραδοθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

«Με αυτήν την παραγγελία, συνεχίζουμε τη στρατηγική μας για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας με τρόπο που δημιουργεί αξία για τους μετόχους μας και τηρεί την ESG δέσμευσή μας, έχοντας έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον στόλο», δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας (φωτο), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas.

Όταν γίνει η παράδοση των πλοίων, η Euroseas θα διαθέτει στόλο 16 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 9 feeder και 5 ενδιάμεσων (intermediate) containerships.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως τα νέα πλοία θα καταναλώνουν περίπου 30% λιγότερα καύσιμα από αυτά της προηγούμενης γενιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η Euroseas κατέγραψε καθαρά κέρδη 3,8 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021, που είναι σχεδόν διπλάσια από τα κέρδη ύψους 2 εκατ. δολαρίων του αντίστοιχου τριμήνου του 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 01 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.