ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Pelagic Partners αγοράζει νέα πλοία από την B-Gas

15:08 - 03 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Η Pelagic Partners αγοράζει νέα πλοία από την B-Gas
Η κυπριακή ναυτιλιακή H.M. Pelagic Partners δημιούργησε μια κοινοπραξία με τη δανική εταιρεία ναυτιλίας με εξειδίκευση στο φυσικό αέριο, B-Gas για την αγορά δύο πλοίων μεταφοράς LPG.

Τα δύο αυτά πλοία, B-Gas Mate και η B-Gas Monarch, παραδόθηκαν τον Ιούνιο του 2021, αυξάνοντας τον αριθμό του στόλου της εταιρείας σε πέντε. Τα τρία άλλα πλοία είναι ένα gas carrier, ένα handysize bulker και ένα car carrier.

Τα νεοαποκτηθέντα πλοία είναι semi-ref LPG carriers που κατασκευάστηκαν το 2006 και το 2007, με χωρητικότητα 3.300 cu m το καθένα. Οι πρόσφατες εξαγορές αυξάνουν τη συνολική εύλογη αγοραία αξία της εταιρείας σε 45 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι partners εξακολουθούν να αναζητούν ευκαιρίες για περαιτέρω επενδύσεις, τις οποίες σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ο Atef Abou Merhi, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Pelagic Partners, δήλωσε: «Από την άποψη της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, το τμήμα των πλοίων χωρητικότητας 5.000 cu m θεωρείται μάλλον εξειδικευμένη αγορά, με τις νέες κατασκευές να μην δικαιολογούνται από τις τρέχουσες τιμές. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η απόκτηση αυτών των πλοίων σε συνεργασία με έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη θα μας δώσει μια ισχυρή στρατηγική θέση στην αγροά. "

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.