ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Seanergy: Παίρνει «πράσινο» δάνειο $17 εκατ. για την αγορά bulker

09:32 - 01 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Seanergy: Παίρνει «πράσινο» δάνειο $17 εκατ. για την αγορά bulker
Η Seanergy Maritime Holdings έχει συνάψει δανειακή διευκόλυνση 16,9 εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέεται με τη βιωσιμότητα για να καλύψει το ήμισυ του κόστους ενός μεταχειρισμένου πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου μεγέθους capesize που αγόρασε στα τέλη Μαΐου.

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, έχει τώρα στο στόλο της 17 πλοία capsize.

Το πλοίο που αγόρασε στις 24 Μαΐου είναι χωρητικότητας 181.000 dwt και κατασκευάστηκε το 2012. Αγοράστηκε από ένα ιαπωνικό ναυπηγείο για 33,7 εκατομμύρια δολάρια και η εταιρεία το μετονόμασε σε Worldship. Το δάνειο "από μια κορυφαία ευρωπαϊκή τράπεζα" θα αποσβεστεί σε διάστημα πέντε ετών με τελική καταβολή 6,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος, δήλωσε η Seanergy.

Το επιτόκιο θα είναι 3,05% συν το Libor (διατραπεζικό επιτόκιο προσφοράς του Λονδίνου) κάθε έτος για να ξεκινήσει, αλλά μπορεί να μειωθεί εάν η Seanergy μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά ένα ορισμένο ποσό. Η Seanergy είπε επίσης ότι υπέγραψε μια πρόσκληση για δράση το 2050 για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας που υποστηρίζεται από περισσότερους από 190 οργανισμούς σε όλη τη ναυτιλία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε άλλη μια καινοτόμο χρηματοδότηση για τη Seanergy, η οποία συνάδει τόσο με τη συντηρητική μας προσέγγιση μόχλευσης, όσο και με τη δέσμευσή μας στους στόχους βιωσιμότητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Σταμάτης Τσαντάνης.

Το Worldship σηματοδότησε την πέμπτη απόκτηση μεταχειρισμένων capesize φέτος, ανεβάζοντας τον στόλο σε 16 capesize εκείνη την εποχή. Έκτοτε, η Seanergy, αγόρασε ένα ακόμη μεταχειρισμένο capesize στις 21 Οκτωβρίου για 34,3 εκατομμύρια δολάρια, μια κίνηση που ανέβασε τον στόλο της στα 17 capesize.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.