ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Mobility Fund R&D επενδύει στην ολλανδική ναυτιλία με υδρογόνο

19:51 - 02 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
To Mobility Fund R&D επενδύει στην ολλανδική ναυτιλία με υδρογόνο
Το ταμείο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Κινητικότητας στην Ολλανδία χορήγησε επιδότηση 24,2 εκατομμυρίων ευρώ σε μια ολλανδική κοινοπραξία έργων που επικεντρώνεται σε εφαρμογές θαλάσσιου υδρογόνου.

Η κοινοπραξία Sustainable Hydrogen Integrated Propulsion Drives (SH2IPDRIVE) περιλαμβάνει μια διαφορετική ομάδα 25 εταιρειών και ιδρυμάτων από όλο τον ναυτιλιακό τομέα.

Η κοινοπραξία στοχεύει να συνεργαστεί σε αυτό που λέγεται ότι είναι ένα ευρύ και φιλόδοξο έργο καινοτομίας. Η εστίαση είναι στην επιτάχυνση της εισαγωγής του υδρογόνου ως καυσίμου πλοίων.

Όπως αποκαλύφθηκε, το συνολικό ταμείο του έργου ανέρχεται σε 34 εκατομμύρια ευρώ που επαρκεί για εκτεταμένη έρευνα και ανάπτυξη σε πολλαπλές οδούς εφαρμογής υδρογόνου. Επιταχύνει επίσης τη μετάβαση στη ναυτιλία με μηδενικές εκπομπές.

Το πεδίο των δραστηριοτήτων του έργου καλύπτει ολόκληρο το πεδίο της έρευνας και ανάπτυξης υδρογόνου που οργανώνεται σε εννέα διαφορετικά πακέτα εργασίας.

Μερικά από αυτά είναι συστήματα καυσίμων και αποθήκευσης, φορείς υδρογόνου, κυψέλες καυσίμου, συλλογή δεδομένων και επικύρωση συστήματος, ενοποίηση συστήματος και σχεδιασμός και ασφάλεια πλοίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.