ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 10 «χρυσές» ναυτιλιακές με containerships του 2021 Κύριο

09:32 - 03 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Οι 10 «χρυσές» ναυτιλιακές με containerships του 2021
Ο πρωταγωνιστής της χρονιάς που «έφυγε» στη ναυτιλία, ήταν κατά γενική ομολογία, η αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Με την υπερβολικά μεγάλη αύξηση στη ζήτηση των containerships, που οδήγησε σε άνοδο των ναύλων, αλλά και σε μεγάλες επενδύσεις πλοίων, είτε μεταχειρισμένων, είτε καινούριων, οι ναυτιλιακές που ειδικεύονται σε αυτή την αγορά, μπορούν να απολαύσουν τα κέρδη της με αισιοδοξία πως οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτά, θα συνεχιστούν και το 2022.

Ακολουθούν οι 10 μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως, με βάση την ικανότητα μεταφοράς φορτίου, που ειδικεύονται στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, και φέτος είχαν μία χρονιά που θα θυμούνται για καιρό.

10. Zim Integrated Shipping Services Ltd

Η Zim Integrated Shipping Services Ltd., κοινώς γνωστή ως ZIM, είναι μια ισραηλινή διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευμάτων. Ιδρύθηκε το 1945 ως ZIM Palestine Navigation Company Ltd. Επί του παρόντος, η ZIM διαθέτει στόλο 80 πλοίων με συνολική χωρητικότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 3.56.000 TEU, καθιστώντας την μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

9. Θαλάσσιες μεταφορές Yang Ming

Με έδρα το Keelung της Ταϊβάν, η Yang Ming Marine Transport είναι μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1972 και παρέχει υπηρεσίες σε όλη την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία με στόλο 92 πλοίων. Έχει χωρητικότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων περίπου 623.000 TEU. 

8. Hyundai Merchant Marine

Η Hyundai Merchant Marine είναι μια κορυφαία εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με έδρα τη Νότια Κορέα. Με στόλο 72 πλοίων και ικανότητα μεταφοράς φορτίου άνω των 719.000 TEU, η Hyundai Merchant Marine είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της Νότιας Κορέας. Ως κορυφαία ολοκληρωμένη εταιρεία logistics παγκοσμίως, η HMM διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Κορέας. 

7. Evergreen Line

Ένας ναυτιλιακός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα την Ταϊβάν, η Evergreen Marine Corporation, ιδρύθηκε το 1968 από τον Δρ Yung-Fa Chang. Επί του παρόντος, η εταιρεία έχει γραφεία εγκατεστημένα σε όλο τον κόσμο, με επιχειρησιακή χωρητικότητα άνω των 95 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και χωρητικότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 12.79.000 TEU. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες εμπορευμάτων στον κόσμο.

6. ONE – Ocean Network Express

Η One, που ιδρύθηκε στις 7 Ιουλίου 2017, προέρχεται από τρεις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, τη MOL, την "K"-Line και τη NYK. Με εγκατάσταση στην Ιαπωνία και με έδρα τη Σιγκαπούρη, η ONE ιδρύθηκε για να ενισχύσει τις υπηρεσίες στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Η συμμαχία αυτών των τριών εταιρειών είχε ως αποτέλεσμα έναν συνδυασμένο στόλο 218 πλοίων με χωρητικότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 15.71.702 TEU, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

5. Hapag-Lloyd

Η Hapag-Lloyd με έδρα τη Γερμανία είναι μια από τις πιο γνωστές εταιρείες όσον αφορά τις διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το έτος 1970 λόγω της συγχώνευσης μεταξύ της Hamburg-American Line και της βορειο-γερμανικής εταιρείας Lloyd. Σήμερα η ναυτιλιακή εταιρεία διαθέτει πάνω από 235 πλοία που μεταφέρουν περίπου 17.24.565 TEU. 

4. CMA-CGM

Η κορυφαία εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Γαλλίας, η CMA-CGM, δημιουργήθηκε το έτος 1978 ως αποτέλεσμα μιας σειράς συγχωνεύσεων μεταξύ προηγούμενων ναυτιλιακών εταιρειών. Ο Jacques Saade, ο επικεφαλής της εταιρείας, ήταν η βασική δύναμη πίσω από την ενεργό λειτουργία της. Επί του παρόντος, η εταιρεία διαθέτει ένα στόλο με περισσότερα από 560 πλοία που εκτελούν περισσότερα από 150 δρομολόγια παγκοσμίως. Έχει μεταφορική ικανότητα περίπου 30.15.200 TEU. 

3. COSCO China Ocean Shipping Company

Η China Ocean Shipping Company ή COSCO, όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους ετερογενών δραστηριοτήτων όσον αφορά τις εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Επί του παρόντος, οι δραστηριότητες της εταιρείας εκτείνονται σε 40 χώρες με στόλο 500 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και χωρητικότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 30.22.882 TEU.

2. MSC – Mediterranean Shipping Company

Η Mediterranean Shipping Company, σε συντομογραφία MSC, είναι μια ελβετική διεθνής εταιρεία εμπορευμάτων που ιδρύθηκε το έτος 1970. Επί του παρόντος, κατέχει περισσότερα από 550 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ο όμιλος έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο εκτεταμένες εταιρείες φορτίου παγκοσμίως, με χωρητικότητα TEU περίπου 3.860.000. 

1. APM-Maersk

Μια ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τη Δανία, η Maersk Shipping Line είναι μία θυγατρική της AP Moller-Maersk. Ευρέως γνωστή για το στόλο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της. Η Maersk Line έκανε το ντεμπούτο της στη διεθνή ναυτιλιακή αρένα εμπορευματοκιβωτίων το έτος 1904. Επί του παρόντος, η εταιρεία διαθέτει στόλο περίπου 705 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με χωρητικότητα περίπου 40.97.480 TEU.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.