ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Συμφωνία για την ανάπτυξη του πρώτου τερματικού εισαγωγής LNG

15:19 - 09 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Ινδία: Συμφωνία για την ανάπτυξη του πρώτου τερματικού εισαγωγής LNG
Σε εξέλιξη βρίσκονται σχέδια για την ανάπτυξη του πρώτου μεγάλου τερματικού σταθμού εισαγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) της Ινδίας, ο οποίος θα έχει την ικανότητα τόσο να παρέχει ανεφοδιασμό όσο και βιομηχανία καυσίμων στη δυτική ινδική πολιτεία Καρνατάκα.

Η κυβέρνηση της Καρνατάκα μέσω του New Mangalore Port Trust (NMPT) υπογράφει συμφωνία με την LNG Alliance με έδρα τη Σιγκαπούρη για την ανάπτυξη του τερματικού σταθμού LNG.

Τα επόμενα τρία χρόνια, η LNG Alliance σκοπεύει να επενδύσει περίπου 290 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία μιας πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU) και τη διαχείριση της παροχής LNG. Η αρχική δυναμικότητα θα είναι τέσσερα εκατομμύρια τόνοι ετησίως (MTPA), με πρόβλεψη εικονικών αγωγών LNG και εγκατάσταση ανεφοδιασμού LNG. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα επέκτασης έως και 8 MTPA για να καλύψει την εκτιμώμενη αύξηση της ζήτησης τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Αυτή θα είναι επίσης η πρώτη αποκλειστική εγκατάσταση ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ινδίας που θα παρέχει LNG ως καύσιμο για πλοία που επισκέπτονται το λιμάνι NMPT και όσα εκτελούν τακτικά δρομολόγια ανεφοδιασμού στη δυτική ακτή της Ινδίας. Επιπλέον, ο τερματικός σταθμός εισαγωγής και επαναεριοποίησης θα διαθέτει την εγκατάσταση μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και φόρτωσης LNG για την εξυπηρέτηση της βιομηχανίας.

Η κατανάλωση ενέργειας της Ινδίας εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 35% έως το 2030. Καθώς η Ινδία κατασκευάζει την υποδομή φυσικού αερίου της, οι αξιωματούχοι προέβλεψαν ότι το φυσικό αέριο θα βρει πολλαπλές χρήσεις στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της ποιότητας του αέρα και της επίτευξης των βραχυπρόθεσμων στόχων για των εκπομπών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.