ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ουκρανία κατηγορεί τους Ρώσους ότι «κλέβουν» πληρώματα από πλοία

19:57 - 13 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Η Ουκρανία κατηγορεί τους Ρώσους ότι «κλέβουν» πληρώματα από πλοία
Περαιτέρω αναφορές προκύπτουν από την Ουκρανία ότι οι ρωσικές δυνάμεις παίρνουν πληρώματα από πλοία με ξένη σημαία που έχουν παγιδευτεί σε λιμάνια όπως αυτό της Μαριούπολης.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα πληρώματα απομακρύνθηκαν για την ασφάλειά τους, καθώς οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή γύρω από το λιμάνι της Μαριούπολης, ενώ οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις ότι στην πραγματικότητα «απήγαγαν» τους ναυτικούς και τους μετέφεραν σε άγνωστα μέρη.

Η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ουκρανίας, Liudmyla Denisova, δημοσίευσε τις κατηγορίες στους λογαριασμούς της στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και έχουν μεταδοθεί ευρέως από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση και δεν είναι γνωστό εάν οι ναυτικοί ήταν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τα πλοία τους ή απομακρύνθηκαν με τη βία.

Ένα από τα πλοία που αναφέρουν οι Ουκρανοί είναι ένα bulker με το όνομα Smarta που έφτασε στη Μαριούπολη στις 21 Φεβρουαρίου, ημέρες πριν από την έναρξη της εισβολής. Το Smarta κατασκευάστηκε το 2007 και διαχειρίζεται η Intresco, χωρητικότητας 15.968 dwt και αναφέρεται ότι είχε πλήρωμα 18 Ουκρανών και ενός Αιγύπτιου. 

«Στο έδαφος του εμπορικού θαλάσσιου λιμανιού της Μαριούπολης, ο Ρώσος στρατός κατέλαβε και παρέλαβε προς άγνωστη κατεύθυνση τα μέλη του πληρώματος του Smarta », έγραψε η Ντενίσοβα στην ανάρτηση. 

Ανέφερε στη δήλωση ότι σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, τα μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν προς την κατεχόμενη περιοχή του Ντόνετσκ και ότι δεν υπήρξε καμία επαφή μαζί τους από τότε που απομακρύνθηκαν από το πλοίο τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.